Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού στο Ίλιον

Σε αναμονή για τα αίτια του θανάτου του μικρού αγοριού.

Στη Δικαιοσύνη έχει οδηγηθεί η τραγική υπόθεση του θανάτου του μόλις 2,5 ετών αγοριού, όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του.
Έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.
Αμέσως μετά την τραγική είδηση του θανάτου του μικρού παιδιού, αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», η οποία αναφέρει ότι η οργάνωση είχε δεχθεί καταγγελία για παραμέληση του μικρού από την οικογένειά του.
«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056” που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Όπως τονίζεται, «ακολουθήθηκε η διαδικασία που “τρέχει” το “Χαμόγελο”. Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Για άλλη μια φορά, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.