Γερμανοί ακροδεξιοί σχεδίαζαν συνθήκες εμφυλίου μέσω επιθέσεων

533

Στις 12 έφτασε ο αριθμός των προσαγωγών μελών ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης των Αρχών της χώρας σε έξι κρατίδια.

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ομοσπονδιακών αρχών οι εμπλεκόμενοι στην ακροδεξιά οργάνωση, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική, σχεδίαζαν επιθέσεις κατά πολιτικών και μειονοτήτων.

Τέσσερις από τους δώδεκα έχουν ταυτοποιηθεί. Οι Βέρνερ Σ., Μίκαελ Β., Τόμας Ν. και Τόνι Ε. θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι μαζί με έναν ακόμη, ο οποίος αναζητείται. Εκτιμάται ότι σχημάτισαν την ακροδεξιά οργάνωση τον Σεπτέμβρη του 2019 με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος και της κοινωνικής ειρήνης στη Γερμανία.

Είναι ηλικίας από 20 έως 50 ετών, γνωστοί στις Αρχές, ενώ ένας εξ αυτών ήταν διοικητικό στέλεχος της αστυνομίας, κάτι που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης η οποία εκτοξεύει πυρά κατά του υπουργού Εσωτερικών.

Για να το πετύχουν αυτό είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε πολιτικούς, αιτούντες άσυλο και Μουσουλμάνους ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες εμφυλίου πολέμου.

Άλλοι οκτώ προσήχθησαν υπό την υποψία υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι συγκεκριμένοι είχαν υποσχεθεί να βρουν οικονομική βοήθεια για την οργάνωση, να αγοράσουν όπλα, αλλά και να συμμετέχουν σε μελλοντικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία οι Βέρνερ Σ. Και Τόνι Ε. Είχαν πραγματοποιήσει διάφορες συναντήσεις με τα μέλη της οργάνωσης, ενώ είχαν συχνή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και γραπτών μηνυμάτων.

Η αστυνομία ερεύνησε κτίρια που συνδέονται με τους υπόπτους σε 13 περιοχές έξι κρατιδίων.

Οι εισαγγελείς, τέλος, ανακοίνωσαν ότι οι έφοδοι αυτοί αποκάλυψαν αρκετά στοιχεία για τις αρχές ώστε να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης για τους υπόπτους.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας είναι εκρηκτική μετά το φιάσκο του CDU και των Φιλελευθέρων στη Θουριγγία που έφερε το ακροδεξιό AfD στο προσκήνιο και αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικών των μεγάλων κομμάτων και του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι γερμανικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές επιχειρήσεις κατά ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων που κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Μόλις τον περασμένο μήνα το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε παράνομη τη νεοναζιστική ομάδα Combat 18, μια ομάδα που ξεκίνησε της δράση της Βρετανία, όμως έχει παρακλάδια σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία.

Η Combat 18 είχε παρακλάδι και στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποίησε δολοφονικές απόπειρες κατά προσφύγων με απόπειρες εμπρησμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Μέλη της οργάνωσης είχαν σύνδεση τόσο με τη Χρυσή Αυγή όσο και με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές.