Γερμανία: Παρουσίαζαν σε τουριστικό φυλλάδιο για διακοπές στην Τουρκία το ναυάγιο της Ζακύνθου!

του Γιώργου Σταματούκου

1209

 

Σε τουριστικό γραφείο στην Γερμανία που διαφήμιζε ταξίδι στην Τουρκία παρουσίαζε σε φωτογραφίες το ναυάγιο της Ζακύνθου. Υπήρξαν άμεσες διαμαρτυρίες από την Ελλάδα.

 

Την άμεση αντίδραση από την ΕΟΤ εντός και εκτός Ελλάδας προκάλεσε η φωτογραφία που υπήρχε από το ναυάγιο της Ζακύνθου σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο σε τουριστικό γραφείο στην Γερμανία που διαφήμιζε την Τουρκία με όνομα «Türkei Blau Reise». Όπως, τονίζεται σε ανακοίνωση το γεγονός έγινε αντιληπτό από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στην ΕΟΤ και αμέσως ασχολήθηκε με το θέμα ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκάκης έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πράκτορα ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων. H εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα. Προηγήθηκε η συγγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ.