Γερμανία: Ένας νεκρός από έκρηξη βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Το έδαφος στη Γερμανία είναι γεμάτο βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

germania-enas-nekros-apo-ekriksi-bombas-tou-b-pagkosmiou-polemou

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε υπό ανέγερση οικοδομή κοντά στη Βόννη στην Γερμανία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε οικοδομή στο Οϊσκίρχεν. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένας εκσκαφέας χτύπησε μια βόμβα θαμμένη στο έδαφος, η οποία εξερράγη και σκότωσε τον χειριστή του. Δύο ακόμη άνθρωποι, που εργάζονταν κοντά στο σημείο, τραυματίστηκαν σοβαρά και έξι άλλα ελαφρύτερα.

germania-enas-nekros-apo-ekriksi-bombas-tou-b-pagkosmiou-polemou (2)

Το δυστύχημα αυτό συνέβη σε μια βιομηχανική ζώνη, όπου πολλά τζάμια σε παράθυρα κτηρίων έσπασαν από το ωστικό κύμα.

Το έδαφος στη Γερμανία είναι γεμάτο βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες ανακαλύπτονται συχνά κατά τη διάρκεια εργασιών σε ακίνητα.

germania-enas-nekros-apo-ekriksi-bombas-tou-b-pagkosmiou-polemou (1)

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι βόμβες αυτές, που είχαν ρίξει οι Σύμμαχοι και οι Σοβιετικοί, είναι εξουδετερωμένες, αφού οι πυροδοτικοί τους μηχανισμοί είναι πολύ παλιοί. Οι περισσότερες τοπικές αρχές πάντως έχουν συστήσει ομάδες με αποκλειστική τους απασχόληση τον εντοπισμό και την εξουδετέρωσή τους.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.