Γέρακας: Ασφυκτικό μπούλινγκ δεχόταν ο 13χρονος που πήγε σχολείο με αεροβόλο – «Τον απειλούσαν με μαχαιριές», λέει ο αδερφός του

265

sxoleio-ayli

Ο αδελφός του 13χρονου εξηγεί στο protothema.gr πως για να φτάσει το παιδί στο σημείο να πάρει κρυφά το όπλο στην τσάντα του ένιωθε τρόμο και φοβόταν ακόμη και για τη ζωή του – Aφήνει αιχμές για τη στάση της διευθύντριας του σχολείου αφενός γιατί γνώριζε και δεν πήρε μέτρα και αφετέρου γιατί θέλει να αποβάλει τον 13χρονο

Ασφυκτικό bullying φαίνεται πως ζούσε ο 13χρονος μαθητής από τον Γέρακα που πήγε σήμερα στο σχολείο του με ένα αεροβόλο όπλο, όπως καταγγέλλει ο αδελφός του.

Μιλώντας στο protothema.gr, καταδικάζει μεν την ενέργεια του αδελφού του αλλά κάνει λόγο για έναν εφιάλτη που ζούσε καθημερινά ο νεαρός μαθητής. «Μόλις προχθές τον χτύπησαν. Γύρισε μελανιασμένος στο σπίτι. Και τον απείλησαν πως αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον ξαναχτυπήσουν, θα του κάνουν κακό. Είναι πολύ σοβαρές οι απειλές, ‘θα σε μαχαιρώσουμε, θα σε σκοτώσουμε, έχουμε μαχαίρια‘. Έτσι έφτασε το παιδί σε αυτό το σημείο», λέει ο αδελφός του 13χρονου και κάνει λόγο για ένα κλειστό παιδί, χαμηλών τόνων που δεν είχε αποκαλύψει τι περνά ούτε στα αδέλφια του.

«Είχαμε ενημερωθεί για κάποια περιστατικά, ενημερώσαμε και τη διεύθυνση, δεν ανέλαβαν κάποια δράση. Μια επίπληξη έκαναν σε έναν από τους μαθητές. ‘Μέσα στο σχολείο μπορούμε να τους ελέγξουμε, έξω από το σχολείο δεν μπορούμε’, του έλεγαν», προσθέτει.

Ο αδελφός του 13χρονου εξηγεί πως για να φτάσει το παιδί στο σημείο να πάρει κρυφά το όπλο στην τσάντα του ένιωθε τρόμο και φοβόταν ακόμη και για τη ζωή του.

«’Θα σε δείρω θα σε σκοτώσω θα σε καρφώσω. Έτσι του έλεγαν. Είχε θορυβηθεί πάρα πολύ από την υπόθεση του Γιακουμάκη. Αυτά φοβόταν και έφτασε στα άκρα. Τα παιδιά που δέχονται bullying φτάνουν στα άκρα, είτε κάνουν κακό σε κάποιον η στον εαυτό τους», σημειώνει ο αδελφός του 13χρονου και κάνει λόγο για 4-5 άτομα από μεγαλύτερες τάξεις που τρομοκρατούν και άλλα παιδιά του σχολείου.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τη στάση της διευθύντριας του σχολείου αφενός γιατί γνώριζε και δεν πήρε μέτρα και αφετέρου γιατί θέλει να αποβάλει τον 13χρονο.

«Θα μπορούσε η διευθύντρια να πάρει απευθείας τους γονείς μου και όχι να καλέσει την αστυνομία. Ενα παιδί που δεχόταν bullying το αλλάζουν σχολείο. Τον πήγαν στην αστυνομία και του πήραν αποτυπώματα ενώ είναι το θύμα όχι ο θύτης», δηλώνει στο protothema.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα