Γεωργιάδης : Την πρώτη εβδομάδα του 2021 θα συζητηθεί το άνοιγμα για το λιανεμπόριο

242

Γεωργιάδης : Την πρώτη εβδομάδα του 2021 θα συζητηθεί το άνοιγμα για το λιανεμπόριο

Μέχρι 7 Ιανουαρίου παραμένει κλειστό το λιανεμπόριο και οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω του click away.

Οι ειδικοί ανησυχούν για μια πιθανή έκρηξη κρουσμάτων ενόψει των γιορτών, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται το πλάνο το λιανεμπόριο να ανοίγει και να κλείνει, ανάλογα με τα κρούσματα που καταγράφονται σε κάθε περιοχή.

Μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».

«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αγορές μέσω click away
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μπήκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά», αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορονaϊού.

Τόνισε ότι η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στην συνέχεια, που όπως είπε είναι κάτι θετικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».

Σχετικά με τις περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με τον μέθοδο του click away, ο κ. Γωεργιάδης κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Το «click away», περιλαμβάνει τρία βήματα:

– Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

– Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

– Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Τι sms στέλνουμε για ψώνια
Για να μεταβούμε στα μαγαζιά στέλνουμε SMS στο 13033 με κωδικό 2, τον κωδικό δηλαδή που στέλνουμε για να πάμε για την προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ.

Επίσης, πρέπει να επιδεικνύουμε το επιβεβαιωτικό e-mail από το κατάστημα, που αναγράφει ότι μεταβαίνουμε σε αυτό για να παραλάβουμε το προϊόν που παραγγείλαμε.

Η μετακίνηση μπορεί να γίνει επίσης ή με συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και με χειρόγραφη βεβαίωση.

Πηγή: in.gr