Φυλακές Κορυδαλλού: 27χρονη προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στον σύντροφό της μέσα σε παντόφλες

224

korydallos

«Δεν γνωρίζω τίποτα» λέει η Ελληνίδα που συνελήφθη – Όπως υποστηρίζει τις παντόφλες της έδωσε φίλος του Αφγανού κρατούμενου

Να περάσει μικροποσότητα ναρκωτικών στον κρατούμενο σύντροφό της στις φυλακές Κορυδαλλού μέσα σε παντόφλες, προσπάθησε μια γυναίκα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2023.

Η προσπάθειά της απέτυχε όταν οι εξωτερικοί φρουροί εντόπισαν τα ναρκωτικά μέσω του ειδικού μηχανήματος x-ray. Ειδικότερα, η Ελληνίδα σύντροφος ενός κρατούμενου από το Αφγανιστάν προσπάθησε μέσα σε ένα ζευγάρι καλοκαιρινές παντόφλες να του «περάσει» 16 γραμμάρια κρυσταλλικής λευκής σκόνης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Κατά την έρευνα από τους εξωτερικούς φρουρούς διαπιστώθηκε ότι στις παντόφλες χρώματος μαύρου-κόκκινου υπήρχε κάτι ύποπτο όπου στη συνέχεια βρέθηκε η μικροποσότητα της λευκής σκόνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης γυναίκας Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε στο protothema.gr: «Δυστυχώς η κατηγορούμενη επέδειξε εγκληματική αμέλεια. Δεν κατείχε τα ναρκωτικά με σκοπό να τα εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Κατείχε τα ναρκωτικά εν αγνοία της. Η πράξη αυτή τιμωρείται με ιδιαίτερα μεγάλες ποινές όμως είμαστε σίγουροι πως θα εξηγήσουμε τα πραγματικά περιστατικά στον κύριο ανακριτή και θα έχουμε μία δίκαιη κρίση».

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη η οποία πήγε στο επισκεπτήριο για να δει το σύντροφό της και να του δώσει είδη ρουχισμού, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα υπολείμματα λευκής σκόνης που είχαν τοποθετηθεί στους πάτους των παντοφλών. «είχα συναντηθεί με έναν φίλο του συντρόφου μου που ονομάζεται Ρολά και μου έδωσε τις παντόφλες για να τις δώσω στο αγόρι μου. Δεν αποδέχομαι ότι πήγα να περάσω ναρκωτικά μέσα στις φυλακές».

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και ένα 24ωρο πριν από την παραπάνω περίπτωση, το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, όταν μια μητέρα είχε προσπαθήσει να «περάσει» στο γιο της 56 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης και 20 γραμμάρια χασίς χρησιμοποιώντας και αυτή ένα ζευγάρι παντόφλες. Η εξωτερική φρουρά στο θυρωρείο των Φυλακών όμως περνώντας τις παντόφλες από ειδικό μηχάνημα σκάνερ διαπίστωσε ότι στους πάτους υπήρχε κάτι ύποπτο. Από την έρευνα βρέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΖΟΡΜΠΑΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ο δικηγόρος της 27χρονης κατηγορούμενης, Δημήτρης Ζορμπάς