Φρίκη στον Καναδά: Βρέθηκαν άλλοι 751 ανώνυμοι τάφοι παιδιών σε σχολείο όπου φοιτούσαν αυτόχθονες- Λειτουργούσε με ευθύνη της καθολικής εκκλησίας

446

000_9D36HC

Σοκ προκαλεί στον Καναδά η είδηση του εντοπισμού 751 ανώνυμων  τάφων , στους οποίους είχαν ταφεί παιδιά «χωρίς ταυτότητα». Οι ηγέτες των αυτόχθονων κατοίκων ανέφεραν ότι οι τάφοι εντοπίστηκαν σε σχολικό συγκρότημα όπου φοιτούσαν αυτόχθονες.  Όπως μεταδίδει το Associated Press, η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται ως συνέχεια του εντοπισμού ομαδικού τάφου με 251 παιδιά στα τέλη Μαϊου. Η Ομοσπονδία Κυρίαρχων Αυτόχθονων Εθνών έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν βρούμε όλα τα πτώματα», τόνισε ο ηγέτης της Ομοσπονδίας Μπόμπι Κάμερον. Οι τάφοι χωρίς σήμανση ανακαλύφθηκαν στο Marieval Indian Residential School, το οποίο λειτούργησε για σχεδόν 100 χρόνια,  από το 1899 έως το 1997, περίπου 85 μίλια ανατολικά της Regina,  που είναι η πρωτεύουσα του Σασκάτσουαν.

Στους τάφους  είχαν καταγραφεί αρχικά τα στοιχεία των παιδιών,  ωστόσο η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που λειτούργησε το σχολείο αφαίρεσε τα ονόματά τους.  «Ο Πάπας πρέπει να απολογηθεί για ό, τι συνέβη», υποστήριξε ο υπεύθυνος του πανεπιστημίου των αυτοχθόνων  του Καναδά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα