Φωτογραφίες: Κύμα κόσμου στα μπαρ και τα εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας το πρώτο Σαββατόβραδο λειτουργίας της εστίασης

215

estiasi-nixta_main

Σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πολλοί τίμησαν τα κέντρα εστίασης σε Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κουκάκι, Παγκράτι, Κολωνάκι

Τα φώτα άναψαν, ο κόσμος, ύστερα από ένα εξάμηνο κόπωσης εξαιτίας του εγκλεισμού, βρήκε ξανά τις παλιές του συνήθειες, και η κανονικότα επανήλθε ως ένα βαθμό. Ο ενθουσιασμός κατά το πρώτο Σαββατόβραδο λειτουργίας της εστίασης ήταν φανερός.

Τα κέντρα ανέβασαν ρολά, βγάζοντας τραπέζια και καρέκλες στον εξωτερικό τους χώρο, οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονταν και οι πελάτες πήραν τις θέσεις τους, απολαμβάνοντας ποτό ή φαγητό.

esiasivradi__1_

Από γραφικές και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι ιδιαίτερα μπαρ υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου, σύμφωνα όμως με τις υποδείξεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, δηλαδή με τις απαραίτητες αποστάσεις από τραπέζι σε τραπέζι, απολυμαντικά και μάσκες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι δόθηκε «μάχη» για τις κρατήσεις, καθώς τα κέντρα εστίασης λειτουργούν με ένα μέρος της χωρητικότητάς τους.

esiasivradi__3_
esiasivradi__4_

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες, όπως άλλωστε και τα απολυμαντικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τραπέζει, ενώ και οι κατάλογοι πρέπει να απολυμαίνονται.

Οι πλατείες του κέντρου της Αθήνας έσφυζαν από ζωή, χωρίς να παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού από όρθιους συγκεντρωμένους στις πλατείες.

estiasi-nixta

Σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πολλοί τίμησαν τα κέντρα εστίασης σε Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κουκάκι, Παγκράτι, Κολωνάκι.

Το βράδυ τελείωσε στις 22:45,  λόγω του ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται από τις 23:00 σε ισχύ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο