Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση – Διάσπαρτες εστίες σε Σουφλί, Πάργα και Βόνιτσα, μαίνεται στην Πρέβεζα, έσβησε στη Μαγούλα

71

agiaSwstra__1_maketa

Στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου μεταφέρθηκε πυροσβέστης, ο οποίος ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Καναλάκι της Πρέβεζας

Δύσκολη και η σημερινή μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα με το έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών να κρίνεται ιδαίτερα απαιτητικό κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων.

Μέχρι αυτήν την ώρα τα πιο σοβαρά κρίσιμα μέτωπα εντοπίστηκαν σε Έβρο, Πάργα και Μαγούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλείται κάποιος οικισμός το Σουφλί Έβρου, όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Σημειώνεται ότι χθες είχε εκδηλωθεί φωτιά ξανά στην ίδια περιοχή, ωστόσο, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.


Η εικόνα στην Πάργα

Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στην Πάργα, κοντά σε οικισμό, με τις πληροφορίες να μιλούν το απόγευμα για διάσπαρτες εστίες.

Με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Στο σημειο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη.

Αντιμετωπίστηκε η φωτιά στη Μαγούλα

Πυρκαγιά ξέπασε νωρίτερα σε χαμηλή βάστηση στη Μαγούλα, κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις και λίγο πριν τις 16:00 έγινε γνωστό πως έβησε.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Καναλάκι της Πρέβεζας.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι μεγάλη, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Καναλάκι της Πρέβεζας.

Στην πυρκαγιά στο Καναλάκι επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων της ΕΜΟΔΕ, 1 υδροφόρα και 4 χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Πάργας. Από αέρος επιχειρούν 1 Canadair, 1 PZL και 6 AIR TRACTOR.

Η φωτιά στη Βόνιτσα 

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Πογωνιά, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πυροοσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Ειδικότερα, στο σημείο έχουν σπεύσει 44 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων από 5η και 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 10 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.