Φωτιά στον Σχίνο: «Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας» λέει ο Αττικάρχης

462

fwtia_perikykl1

Ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής περιγράφει τι έγινε την ώρα που εγκλωβίστηκε με συναδέλφους του και 7-8 πολίτες στη φωτιά – «Προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, θα ήταν σκέτη αυτοκτονία»

Τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε μαζί με συναδέλφους του και πολίτες στη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο της Κορινθίας περιγράφει ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, εξηγώντας ότι τέθηκε σε κίνδυνο άμεσα η ζωή τους.

Μιλώντας στο tempo24 ο Γιάννης Πετρούτσος περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της διάσωσης των πολιτών, που τρομοκρατημένοι και σε κατάσταση πανικού, ήθελαν να διαφύγουν με τα αυτοκίνητά τους μέσα από τις φλόγες.

«Ήταν 3 το μεσημέρι όταν βρισκόμουν μαζί με 9 άνδρες της Πυροσβεστικής και επιχειρούσαμε στο σημείο, ξαφνικά το πύρινο μέτωπο στράφηκε προς το μέρος μας, εγκλωβιστήκαμε», εξήγησε.

attikarxis

«Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένα. Βλέποντας τους τρομοκρατημένους 7-8 άνδρες και γυναίκες που βρέθηκαν εκεί και προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, μπήκα μπροστά στα ΙΧ και τους σταμάτησα. Θα ήταν σκέτη αυτοκτονία ένα τέτοιο εγχείρημα».

Όπως εξήγησε, αμέσως υπήρξε σχέδιο. Οι εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν σε παράπηγμα που που υπήρχε για να αποφύγουν τον καπνό και να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Παράλληλα, άνδρες της πυροσβεστικής έριχναν περιμετρικά νερό, για να μειώσουν έστω και λίγο την υψηλή θερμοκρασία που είχε δημιουργήσει η φωτιά.

«Δεν ξέρω πόσος χρόνος πέρασε, κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας», αναφέρει ο κ. Πετρούτσος, που φρόντισε να ενημερώσει μέσω ασυρμάτου το κέντρο επιχειρήσεων για το ακριβές σημείο που βρίσκονταν, δίνοντας παράλληλα κουράγιο σε όλους.

Ο δυνατός αέρας απομάκρυνε το μέτωπο της πυρκαγιάς λίγη ώρα αργότερα και έτσι κατάφεραν όλοι να απεγκλωβιστούν σώοι. Όταν ο Αττικάρχης βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και ότι δεν εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, κατευθύνθηκε σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου για να συντονίσει τον αγώνα της πυρόσβεσης.