Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τα μποφόρ και τις αναζωπυρώσεις για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο

251

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τα μποφόρ και τις αναζωπυρώσεις για να ελεγχθεί το πύρινο  μέτωπο

Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Προφήτης Ηλίας – Η πυρκαγιά είναι ορατή από το διάστημα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι αρμόδιες αρχές, μετά τη νέα φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάζα στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στη μάχη ρίχθηκαν και 21 εναέρια μέσα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν διαρκή αγώνα να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, εν μέσω ισχυρών ανέμων, με ένταση έως και 8 μποφόρ.

Οι φλόγες έκαψαν σπίτια στον Προφήτη Ηλία, που είχε εκκενωθεί προληπτικά ήδη λίγο πριν τις 12:30, μαζί με τα Βίλια, ενώ οι φλόγες έκαιγαν παρθένο δάσος σε μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα