Φώφη Γεννηματά: «Ερχόμαστε δυνατά, εμπιστευτείτε μας»

του Γιάννη Λιόντου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο Θησείο.

Τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η κ. Γεννηματά πραγματοποίησε την κεντρική της ομιλία στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στο Θησείο.

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αξιοσημείωτη χαρακτηρίστηκε και η παρουσία της νεολαίας, στην ομιλία της αρχηγού του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το δίλημμα δεν είναι «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» ή «Μητσοτάκης ή χάος», αλλά «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».

«H Αθήνα στέλνει το μήνυμα. Η λογική επιστρέφει στη χώρα , στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος. 

Το δίλημμα είναι καθαρό: Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες. 

Εμείς εγγυόμαστε , εγγυώμαι την πολιτική σταθερότητα. Εμείς είμαστε προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. Εμείς αποτελούμε αντίβαρο απέναντι στον ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην αντιπολίτευση».

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως ένα «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατή φωνή για όλους τους πολίτες της χώρας»…

«Η δική μας Παράταξη γεννήθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατή φωνή στον κόσμο της εργασίας, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους επιστήμονες, στους επαγγελματίες, στους αγρότες, στις γυναίκες, στους νέους. 

Είναι ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή του μέλλοντος μας. Όχι στον κυνισμό, όχι στον αυταρχισμό, όχι στην αλαζονεία, όχι στη στασιμότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο η κ. Γεννηματά τόνισε πως «ο Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει, αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά», ενώ ζήτησε από τους πολίτες της Αθήνας να «ακυρώσουν με την ψήφο τους» τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει, αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. 

Χθες μας είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Για τίποτα δεν φταίει και όπου φταίνε, φταίνε οι άλλοι. Φαίνεται δεν έχει καταλάβει, όπως τότε στο Μάτι, ότι οι κάμερες ήταν συνέχεια ανοιχτές. 

Καλώς καμωμένο κ. Τσίπρα το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, μαζί με τον κ. Βαρουφάκη. Οι δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία. Οι εξοντωτικοί φόροι που γονάτισαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι μειώσεις στις συντάξεις. Η συνειδητή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που δημιούργησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η εγκατάλειψη της νέας γενιάς και η φυγή της στο εξωτερικό. 

Όλα αυτά τα χρόνια, 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε. Καλλιέργησε τον διχασμό. Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Χρεοκόπησε με την Καραμανλική συνιστώσα και τον ακροδεξιό συνεταίρο του, το όνομα της αριστεράς. Ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού ως Κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση, ακυρώστε τους με την ψήφο σας».

Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «μέγα χορηγό» του Κυριάκο Μητσοτάκη τον Αλέξη Τσίπρα,, λέγοντας ότι βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας «τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη Ν.Δ».

«Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του, έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ξεσήκωσε ρεύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας, που εκφράστηκε με ψήφο στην Ν.Δ. Τώρα βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη Ν.Δ. 

Ο σχεδιασμός τους για τη λεηλασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της δημοκρατικής παράταξης, ξεκίνησε από το 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Και τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Ν.Δ. και της κυβέρνησής της από το 2004 έως το 2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. 

Τους πρόδωσε όμως ο κ. Γιούγκερ, που είπε όλη την αλήθεια. Τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. 

Τους πρόδωσαν οι επιστολές  του κ. Καραμανλή που τις έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά και με τους δύο.

Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής. Τα παραμύθια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί αντιδεξιού αγώνα δεν πείθουν κανένα».

«Δεν είναι λύση η επιστροφή στην δεξιά» ανέφερε στην ομιλία της η αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται «με την καταστροφική της πολιτική για την κρίση στα μνημόνια»

«Δεν είναι λύση η επιστροφή στην δεξιά, στην παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια. Μια πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να αποκηρύξει. 

Δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Είναι ώρα να ακουστεί δυνατά. Όχι στην παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα. Όχι στην κυριαρχία της δεξιάς. Όχι στις ανισότητες, δεν είναι φυσικό φαινόμενο.

Η Ν.Δ. βασίζει όλη τη πρότασή της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών. Πιστεύει ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις. 

Γι αυτούς η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν τους ενδιαφέρει. Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους. Οι πιο αδύναμοι, όσοι δεν έχουν αρκετά εισοδήματα για να ωφεληθούν από τις φορο-ελαφρύνσεις κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης».

Η κ. Γεννηματά στάθηκε και στη νέα γενιά, χαρακτηρίζοντάς την «αδικημένη», ενώ μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις μέρες μας.

«Επικαλούμαστε την λογική σου για την ψήφο που αποδυναμώνει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ταυτόχρονα αποτελεί προοδευτικό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη δεξιά.

Μην παραδίδεις την προοδευτική σου ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Με λογισμό και όνειρο προχωράμε. Ερχόμαστε δυνατά. Εμπιστευτείτε μας.

Ραντεβού στις 7 Ιουλίου με το Κίνημα Αλλαγής» ήταν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής:Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.