Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είσαστε αριστεροί! Μνημονιακοί, συστημικοί και οπορτουνιστές είσαστε!

210

polit1-thumb-large

Του Σταμάτη Μαλέλη

Ήμουν από τους πρώτους που σε μία περίοδο πόλωσης, πήρα θέση ξεκάθαρη ότι το παρακάναμε στην υπόθεση Καρανίκα που διορίστηκε , χωρίς τα τυπικά προσόντα , σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είχα πει ξεκάθαρα ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα- οικονομία , προσφυγικό , θεσμοί- για να ασχολούμαστε με εάν κάποιος δούλεψε ως σερβιτόρος πριν γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Όμως αυτό που με ερέθισε να ασχοληθώ είναι η ουσία των θέσεων του.

«Έτσι είμαστε οι αριστεροί και δεν μπορείτε να μας καταλάβετε» είπε ο κ Καρανίκας όταν ρωτήθηκε για τον θόρυβο που σηκώθηκε με τον διορισμό του.

Εδώ λοιπόν μου τα χάλασε όλα. Αντί να απαντήσει ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να επιλέξει όποιον νομίζει ότι θα είναι πιο χρήσιμος να τον συμβουλεύει άρχισε να περιχαρακώνει μια φυλή ανώτερη από τις άλλες αναπαράγοντας ρατσιστικά στοιχεία.

Είμαστε αριστεροί είπε γιατί λειτουργούμε συλλογικά . είμαστε λαϊκοί, ερωτευόμαστε, και τα παιδιά μας …γίνονται αριστερά.

Αυτό είναι αριστερά κ Καρανίκα?

Οι παρέες και η προσωπική μας ζωή και όχι οι δομικές  αλλαγές στην κοινωνία? Επειδή λοιπόν αμφισβητώ ότι είσαστε αριστεροί σας προκαλώ , επί της ουσίας κ Καρανίκα, τι ακριβώς αριστερό έχετε κάνει τους δεκατρείς μήνες που είσαστε στην εξουσία.

  • Μήπως κοινωνικοποιήσατε κάτι , γιατί αντιθέτως βλέπω μόνο ιδιωτικοποιήσεις. Οκ Δρίτσας κάτι ξέρει.
  • Μήπως καλυτερεύσατε την θέση των εργαζομένων ?Δώσατε κάποια αύξηση, επαναφέρατε κάποιο εργατικό δικαίωμα που είχε καταργηθεί από την ανάλγητη κυβέρνηση της Δεξιάς.
  • Ανοίξατε κάποιο καινούργιο σχολείο , κάποιο δημόσιο ιατρείο.

 

Ο Αριστερός κ.Καρανίκα παλεύει για την καλυτέρευση της θέσης των εργαζομένων , για να μην το πάω παραπέρα και με καταλαβαίνετε, για ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Δεν είναι αριστερός όποιος κάνει μια λαϊκή ζωή σε μπαράκια , ταβερνούλες και εναλλακτικά στέκια. Αυτό το κάνουν οι περισσότεροι. Και όσοι πολιτικοποιούν την καθημερινότητα απλώς λαϊκίζουν.

Τι ακριβώς έχετε κάνει εσείς που δεν το έχει κάνει η Δεξία στην οικονομία.  Και μη μου πείτε για το δήθεν ανθρωπιστικό πρόγραμμα γιατί θα σας απαντήσω ότι δεν είναι αριστερή πολιτική η φιλανθρωπία και τα επιδόματα. Μήπως έχετε κάνει κάποια , έστω, αναδιανομή του πλούτου?

Εάν εσείς για δικούς σας υπαρξιακούς λόγους θέλετε να αυτοαποκαλείστε αριστεροί , είναι δικαίωμα σας. Αλλά αριστεροί δεν είσαστε κ Καρανίκα!!! Οπορτουνιστές είσαστε. Άνθρωποι του συστήματος και μάλιστα χωρίς αρχές.  Οι καλύτεροι φίλοι της Μέρκελ . Μην προσπαθείτε να μας πείσετε για κάτι άλλο. Υπηρέτες του σημερινού συστήματος.

Και αν κάτι με στεναχωρεί, δεν είναι για σας και τις αυταπάτες σας, αλλά για φίλους και γνωστούς μου , που έδωσαν πραγματικούς αγώνες για την Δημοκρατία και την Αριστερά, και ενσωματώθηκαν για μερικά οφίτσια. Να είσαστε σίγουρος ότι ο ιστορικός δεν θα κρίνει αυτή την κυβέρνηση ως αριστερή αλλά ως συστημική.