Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Αποκλεισμός» της Ρωσίας από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και κυρώσεις και κατά της Λευκορωσίας

176

ursula

Τι αποφάσισαν οι 27  έπειτα από ένα διπλωματικό παρασκήνιο που δίχασε την ΕΕ- Ποιος ο ρόλος Ιταλίας και της Γερμανίας – Δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για έκτακτα μέτρα για την ενέργεια

Σε συμφωνία για ένα νέο, πρωτοφανούς μεγέθους πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κατέληξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποφάσισαν να αποκλείσουν τον ρωσικό χρηματοπιστωτικό τομέα από τις ευρωπαϊκές αγορές στοχεύοντας στο 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς με το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα και κατά της Λευκορωσίας για τον ρόλο της στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε να επαναφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη, ωστόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη. «Το Κρεμλίνο θα το πληρώσει». δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ίδια «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε κυρώσεις σε συγκεκριμένους τομείς που θα πλήξουν την ρωσική οικονομία καθώς θα αφορούν στο 70% των ρωσικών τραπεζών, κάτι που θα αυξήσει τον πληθωρισμό και το δημόσιο χρέος της Ρωσίας στις ρωσικές ελίτ, στις εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων, σε αεροπορικές εταιρείες, ακόμα και σε έκδοση Visa Ρώσους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα