Ευρωπαϊκή βούλα για το άκυρο των μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης ζητά η Αθήνα

25

Την ανάγκη «να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, τα οποία το μόνο το οποίο υπηρετούν είναι την ένταση στην περιοχή», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

 

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ακόμη πως «όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ghassan Salame  και της Διαδικασίας του Βερολίνου».

Αναφορικά με το Ιράν, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου».

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. συνεδριάζουν εκτάκτως αυτή την ώρα, με αντικείμενο την ιρανική κρίση και τις εξελίξεις στην Λιβύη, παρουσία του Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γασάν Σαλάμε, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα ο Νίκος Δένιδας.

Το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.