Εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη μηλόπιτα

218

Ποιος σας είπε ότι η μηλόπιτα, που είναι από τα γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, πρέπει να μας τρώει ώρες στην κουζίνα ή να δοκιμάζει την υπομονή μας;

Η παρακάτω συνταγή θα σας δώσει την πιο λαχταριστή μηλόπιτα σε λίγο χρόνο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Δοκιμάστε την!

Τι θα χρειαστούμε
 
Για τη ζύμη
300 γραμμάρια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
115 γραμμάρια  καλαμποκέλαιο
115 γραμμάρια  ελαιόλαδο
600 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
κανέλα

Για τα μήλα
1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
100 γραμμάρια σταφίδες
100 γραμμάρια καρύδια
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (σκούρα)
1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

Τι πρέπει να κάνουμε

Για τη ζύμη

Ρίχουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια (ή το μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τα μήλα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χιλιοστά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών.
Ρίχνουμε το μείγμα των μήλων και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης (Προσοχή: πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

 Καλή επιτυχία!

 

Πηγή: Mama365.gr