Εξαίρεση Πλεύρη από την προανακριτική ζητά ο Παπαγγελόπουλος

239

Θέμα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη από την προανακριτική της Βουλής (εξετάζει τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis) θέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς.

 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του, γνωστοποιεί πως πληροφορήθηκε από την εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ότι «ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας» αλλά και ότι «ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis».

Με δεδομένο το παραπάνω, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως «ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος» του και ζητά «εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας» είτε ο κ. Πλεύρης «να μην ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή» είτε η ίδια η επιτροπή «να του απαγορεύσει την είσοδο, να τον εξαιρέσει και να τον αποπέμψει από τις εργασίες της».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργούς ενημερώνει επίσης, ότι «αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κα Ράϊκου και τους προστάτες της», θα ενημερώσει επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό «για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος» του.

Θυμίζουμε πως λίγο πριν την έναρξη της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., αποφάσισαν να εξαιρέσουν τον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από τις διαδικασίες με το πρόσχημα πως θα καλεστούν ως μάρτυρες.