Εξαφάνιση 6χρονου στην Κηφισιά: Οικογενειακό θρίλερ πίσω από την «μαφιόζικη» αρπαγή – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

239

6xronos_kifisia_art

Στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο με το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την αρπαγή του 6χρονου – Αλληλοκατηγορούνται για την απαγωγή η Ελληνίδα μητέρα και ο Νορβηγός πατέρας

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν όταν το βράδυ της Τρίτης, κουκουλοφόροι τον άρπαξαν μέσα από το σπίτι του, μόλις ο μικρός, τους άνοιξε την πόρτα.

Το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο Νορβηγός πατέρας στην υπόθεση εξαφάνισης του παιδιού του, ενισχύεται από το γεγονός ότι το βαν με το οποίο απήχθη ο 6χρονος είχε ενοικιαστεί από τον γαμπρό του πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Χρήστο Οικονομάκη, οι προσπάθειες της γυναίκας να επικοινωνήσει με τον Νορβηγό πατέρα του παιδιού της παραμένουν άκαρπες καθώς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί του για την επιμέλεια του παιδιού ενώ οι φόβοι ο 6χρονος να έχει διαφύγει στο εξωτερικό με τους απαγωγείς του είναι μεγάλοι. Ο κ.Οικονομάκης κάνει λόγο για μια προσχεδιασμένη και καταδρομική διαδικασία απαγωγής του παιδιού που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

«Έχουμε στείλει έγγραφα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα και στην Ελλάδα και στη Νορβηγία, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση ενώ στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουμε προσπαθήσει κι εμείς αλλά και η μητέρα να επικοινωνήσει με τον πατέρα, δεν έχει ανταποκριθεί. Το τηλέφωνό του είναι κλειστό. Το ίδιο συμβαίνει και με το περιβάλλον του πατέρα», λέει ο κ.Οικονομάκης και προσθέτει:

«Οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι περιορίστηκε ο χρόνος διαφυγής. Όμως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει. Θέλω να υπενθυμίσω , ότι τρόπος διαφυγής δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα, υπάρχει το οδικό δίκτυο, πλωτά μέσα και από ότι φάνηκε αυτή η παράνομη διαδικασία, όποιος και να την έκανε ήταν καταδρομική. Προφανώς ήταν προσχεδιασμένη και δεν ήταν διαδικασία της στιγμής . Προφανώς υπήρχε παρακολούθηση της οικείας για να ξέρουν πότε ακριβώς θα λείψει η μητέρα από το σπίτι . Έχω την εντύπωση ότι ακόμα κι αν δεν άνοιγε ο μικρός την πόρτα , θα έμπαιναν και θα αφαιρούσαν το παιδί από τη μητέρα . Ο τρόπος χρήσεως μισθωμένου οχήματος και γρήγορης εγκατάλειψής του, φανερώνει ότι υπάρχει σύστημα και τακτική που εκφεύγει του Νόμου. Το παιδί κινδυνεύει» λέει ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.

«Βοηθήστε να βρεθεί το παιδί μου»

Συγκλονίζει η μητέρα του παιδιού καθώς μέσα από ηχητικό της μήνυμα κάνει έκκληση προς όλους να βρεθεί ο γιος της. «Λέγομαι Νίνα Ετμεκτζόγλου, είμαι η μητέρα του Ράινερ που αρπάχτηκε χθες το βράδυ από το σπίτι μας από έναν κουκουλοφόρο άντρα. Θέλω να κάνω μια έκκληση να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί μου. Είναι ήδη 19 ώρες μακριά μου χωρίς να γνωρίζουμε που βρίσκεται. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου», αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

«Η μητέρα έχει διαπράξει απαγωγή και παρανόμως κρατούσε το παιδί στην Ελλάδα» λέει η δικηγόρος του πατέρα

«Δεν έχω καμία επαφή με τον εντολέα μου για το συγκεκριμένο ζήτημα» δήλωσε στο protothema.gr η δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου, Ρικ Πέντερσον, Πατρινιά Μαρία Αδαμοπούλου. Η ίδια έχει να μιλήσει μαζί του δύο μήνες, από την κατάθεση αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία θα εκδικαστεί αργότερα, μετά από ένα με δύο χρόνια.

«Η υπόθεση που χειρίστηκα είναι υπόθεση απαγωγής τέκνου σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης. Οι πρώτες αποφάσεις που έχουν βγει -η πρωτόδικη και η εφετειακή- λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα. Όντως δηλαδή έχει διαπράξει απαγωγή, αλλά το δικαστήριο δεν διατάσσει την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επειδή εκεί η ζωή του θα είναι αφόρητη. Υπάρχει μία σύμβαση της Χάγης η οποία είναι περί απαγωγής τέκνου. Σύμφωνα με αυτήν, εφόσον υπάρχει απαγωγή διατάσσεται η επιστροφή του τέκνου, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η επιστροφή του παιδιού στον τόπο από όπου απήχθη θα κάνει τη ζωή του αφόρητη», επισημαίνει η κυρία Αδαμοπούλου.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στο ελληνικό δικαστήριο να μη διατάξει την άμεση επιστροφή του παιδιού. Με την αναίρεση την οποία έχει καταθέσει ο πατέρας στον Άρειο Πάγο λέει ότι το εφετείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη σύμβαση της Χάγης», προσθέτει.

Αυτή λοιπόν η υπόθεση που χειρίστηκα εγώ και αυτή που εκκρεμεί, δεν είναι υπόθεση επιμέλειας, αλλά εφαρμογής της Σύμβασης της Χάγης περί απαγωγής τέκνου» είπε στο protothema.gr η δικηγόρος του Νορβηγού.

Βίντεο ντοκουμέντο με το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την αρπαγή του 6χρονου

Βίντεο ντοκουμέντο από το βανακι που χρησιμοποιήθηκε για την αρπαγή του μικρού Ράινερ το βράδυ της Τετάρτης από το σπίτι του στην Κηφισιά έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα νοικιάστηκε από εταιρεία στη λεωφόρου Συγγρού πριν από λίγα 24ωρα στο όνομα συγγενικού προσώπου του εξάρχρονου. Δύο άτομα – το ένα εξ’ αυτών φορούσε κουκούλα – άρπαξαν τον εξάχρονο έξω από το σπίτι του στην οδό Σειρήνων.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα