Εστίαση – Ανάστατοι οι επιχειρηματίες για τα πιθανά νέα μέτρα – «Γκρίνια» και από τους εμβολιασμένους

539

Εκδηλώθηκαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τον κόσμο της εστίασης, που κάθεται σε… «αναμμένα κάρβουνα», ενόψει των κυβερνητικών ανακοινώσεων – πιθανότατα την Τρίτη – για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Και αυτό, γιατί ένα από τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η υποχρέωση διενέργειας rapid test, προκειμένου οι πολίτες να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς για τα καθιερωμένα ρεβεγιόν.

Τι είπε για τα rapid test ο Γιάννης Οικονόμου

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών. Πάντως, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με την Όμικρον είναι «δυναμική» και η κυβέρνηση, καθώς και οι ειδικοί, εξετάζουν τα υγειονομικά δεδομένα καθημερινά.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει η απαίτηση για rapid test από όλους – ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους – για να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης στις γιορτές, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών και για το συγκεκριμένο μέτρο.

Μάλιστα, αν κριθεί απαραίτητο το rapid test, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στο τραπέζι» το μέτρο, είπε ο Οικονόμου στο MEGA

Ο Γιάννης Οικονόμου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μίλησε για τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση στο Live News του MEGA, με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει – πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη – να χρειάζεται και αρνητικό rapid test, για να πάνε οι πολίτες σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω, ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί», διευκρίνισε.

«Μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλα λόγια ή να προκαλούμε σύγχυση», τόνισε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr