Εσύ πόσο καλά θυμάσαι τα εφηβικά σου χρόνια;

Όλα όσα κάναμε όταν υπήρξαμε έφηβοι!

αρχικη

Τα χρόνια φίλοι και φίλες περνάνε και μάλιστα πολύ γρήγορα! Πότε θυμάσαι να κάθεσαι στα θρανία του σχολείου και πότε στο γραφείο της δουλειάς

Της Αννίτας Κάτσικα- Τριανταφυλλίδου

Υποχρεώσεις, δυσκολίες ,άγχος έχουν κυριευεσει για τα καλά την ζωή σου. Όμως μέσα σ αυτό το κλίμα αξίζει να χαμογελάσεις αναπολώντας στην μνήμη σου τα παιδικά χρόνια! Και όταν λέω παιδικά εννοώ τα “άγρια” αυτά χρόνια της εφηβείας. Αυτά τα περίεργα, ωραία ζωντανά χρόνια που προσπαθούσες να ανακαλύψεις την ταυτότητα σου, και παράλληλα πολεμούσες  με τα πάντα και έκανες τις πιο όμορφες τρέλες της ζωής σου, έχοντας ιστορίες που θα λες στα παιδια σου αργότερα. Εμείς κάναμε μια αναδρομή στο παρελθόν και σκεφτήκαμε τα οκτώ πιο κοινά πράγματα που έπαθε ή έκανε ένας έφηβος… Ελπίζω να πέσω μέσα!

1) Έναν μεγάλο τσακωμό με την μαμά ή τον μπαμπά!
Εντάξει έχεις δίκιο, κάποιες φορές οι γονείς μας φέρνουν εκτός ορίων, γιατί είναι αυτάρκεις και ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα. Αλλά παράδεξου το, πως υπήρχαν και στιγμές που τους φωνάξαμε ή τους μιλήσαμε άσχημα χωρίς να μας πουν κάτι τρομερό μόνο και μόνο επειδή δεν ήμασταν καλά από πριν ή νιώθαμε κουρασμένοι.Όπως και να έχει, δεν υπάρχει έφηβος που έστω και μια φορά δεν έχει συγκρουστεί  με το οικογενειακό του περιβάλλον. Άλλοι περισσότερο και σε καθημερινή βάση και άλλοι λιγότερο!
tsakwmos

2) Το τσιγάρο που κάπνισες μόνο και μόνο από περιέργεια
Λογικό, αν από μικρό παιδάκι βλέπεις ανθρώπους να καπνίζουν θα θες και εσύ κάποια στιγμή στην ζωή σου να δοκιμάσεις ένα τσιγάρο για να νιώσεις την αίσθηση, γεύση και πως είναι να το κρατάς. Εκτός από την περιέργεια όμως, ας είμαστε ειλικρινείς και ας παραδεκτούμε πως το έκανες για να ενταχθείς στην παρέα για μην σε πουν φλώρο ή οτί φοβάσαι να το δοκιμάζεις. Βλέπεις… ήταν μόδα να κρατάει κάποιος ένα τσιγάρο!

cigarette

 

3) Ερωτεύτηκες και έφαγες τα μούτρα σου!

Μακάρι να υπήρχε ένας άνθρωπος που να ήξερε τα πάντα και να μας συμβούλευε για το πως πρέπει να χειριστούμε έναν άνθρωπο που έχουμε ερωτευτεί. Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει, την πρώτη φορά που ερωτευτήκαμε επειδή δεν ξέραμε πως είναι και πως πρέπει να συμπεριφερθούμε τα κάναμε ρόιδο! Όλοι χάσαμε έναν άνθρωπο τότε είτε από ανωριμότητα είτε από άσχημη συμπεριφορά… όμως όπως λέει και ο λαός παθήματα, μαθήματα!
καρδια
4)Την κοπάνα που έκανες από το σχολείο.
Δεν είναι κακό… αλλά ελπίζω να μην σου είχε γίνει συνήθεια. Εννοείται πως δεν μπορείς να μην συμεττέχεις στις ομαδικές κοπάνες. Όλοι μα όλοι έχουμε κάνει μια κοπάνα είτε μαθεύτηκε είτε όχι!
mathites-bia
5)Το μικρό ψέμα που αναγκάστηκες να πεις  στους γονείς σου
Είτε σ αρέσουν τα ψέμματα είτε όχι, είμαι σίγουρη πως έχεις αναγκαστεί να πεις ένα μικρό ψέμα στους δικόυς σου. Για το που θα βγεις, με ποιον θα γυρίσεις , με ποιον έχεις σχέση κι άλλες τέτοιες πληροφορίες που δεν ήθελες να μαθευτούν.Ελλάδα-του-Πινόκιο

6) Την πενταήμερη που ποτέ δεν θα ξεχάσεις
Πόσες στιγμές να σου θυμίσω; την απαγόρευση χωρίς αποτέλεσμα των καθηγητών για το αλκόολ που δεν έπρεπε να καταναλώνουμε; την κρυφή μάζωξη στα δωμάτια πίσω από την πλάτη των καθηγητών ή αυτά τα βαρετά πρωινά έξω από μουσεία και αρχαιολογικούς ΄χωρους που ήθελες μόνο να κοιμηθείς και δεν άκουγες λέξη από τις ξεναγήσειςekdr

7) Η αντιγραφή από τον μπροστά σου γιατί δεν ήξερες τίποτα για το διαγώνισμα!
Και όμως δεν πρόκεται για αντιγραφή αλλά για ομαδική συνεργασία! Ενώ έχεις ταλανίσει το μυαλό σου ασκόπως για να σκεφτείς ένα έξυπνο σκονάκι αποφάσισες να προβείς στην πιο σίγουρη λύση, τον μπροστινό σου! Ο οποίος για καλή σου τύχη ήταν το φυτό της τάξης και πάντα ήταν διαβασμένος!
large

8) Τα βράδια που έκλαιγες κοιτώντας έξω από το παράθυρο ακούγοντας μουσική
Υπήρχαν βραδιές που είχες λόγο να στεναχωρηθείς μπορεί να τσακώθηκες με τον φίλο/φίλη σου ή την σχέση σου. Αλλά σίγουρα κάποιες νύχτες έκλαιγες χωρίς λόγο…τα κορίτσια το θυμούνται πολύ καλά αυτό ειδικά τις ευαίσθητες ημέρες του κύκλου μας! Φώτα σβηστά, ακουστικά στα αυτιά να αγναντεύεις το τοπίο έξω από το παράθυρο κάνοντας αμέτρητες σκέψειςαρχείο λήψης

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.