Ερώτηση Μάρκου στον Υπ. Δικαιοσύνης για τις απειλές Γεωργιάδη κατά Τουλουπάκη

της Άννας Καραπέτσα

135


Με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και στον Κωνσταντίνο Τσιάρα επανέρχεται ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου.

Την προστασία των εισαγγελικών λειτουργών γενικότερα και των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ζητά ο βουλευτής Αχαίας Κωνσταντίνος Μάρκου, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνόμενος στον Υπουργό Διακιοσύνης κ.Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή εάν «συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον υπουργό Ανάπτυξης η κατηγορία που εκτόξευσε σε βάρος της εισαγγελέως κατά τη Διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη περί “κατάχρησης εξουσίας” και “παραβίασης του Συντάγματος” και η εκτίμησή του ότι η εισαγγελική λειτουργός που τον ερευνά πρέπει “να μπει στη φυλακή για πολλά έτη”, καθώς επίσης, και ο κ. Τσιάρας, ως αρμόδιος υπουργός, έχει αντιληφθεί οποιαδήποτε παράνομη πράξη της κ. εισαγγελέως, όπως αυτές που αναφέρει ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απευθυνθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις απειλές του υπουργού Ανάπτυξης προς την εισαγγελέα Διαφθοράς μέσω επιστολής του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου. Πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσαν με κοινή ανακοίνωσή τους το δικαστικό σώμα να αποδοκιμάζει πιθανές προσπάθειες επηρεασμού του έργου στης δικαιοσύνης από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, δήλωση η οποία είχε ως εφαλτήριο επιθέσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σε βάρος των εισαγγελέων οι οποίοι έχουν χρεωθεί την υπόθεση Novartis, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Πληροφορίες : efsyn