Έρευνα του MEGA στα νοσοκομεία: Χωρίς μάσκες και προστατευτικά μέσα γιατροί – νοσηλευτές

217

Να προσληφθούν άμεσα παθολόγοι, πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι ζητούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας

Στην μεγάλη έρευνα του MEGA επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης προμήθειας μασκών και προστατευτικών μέσων, η έλλειψη των οποίων βγάζει γιατρούς και νοσηλευτές εκτός μάχης.

Με το «σταγονόμετρο» δίνονται οι μάσκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία αναφοράς. Τα προστατευτικά μέσα βρίσκονται σε έλλειψη και η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη.

Οι τραυματιοφορείς καταγγέλλουν πως η έλλειψη προστατευτικών μέσων εγκυμονεί κινδύνους, κυρίως όταν έρχονται σε επαφή με ασθενείς, που ενώ νοσηλεύονται για άλλη αιτία ξαφνικά βρίσκονται θετικοί στον ιό.

Ο εξοπλισμός των κλινικών του κοροναϊού δεν επαρκεί, ενώ παρά τις ανάγκες για κρεβάτια εντατικής θεραπείας, μόλις τρία έχουν προστεθεί.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, οι εργαζόμενοι δεν διστάζουν να επισκέπτονται ξανά και ξανά τους covid ασθενείς. Όπως περιγράφουν, το προσωπικό του νοσοκομείου είναι η μόνη συντροφιά που έχουν οι αυτοί οι ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. Οι ανάγκες για παθολόγους, πνευμονολόγους και εντατικολόγους αυξάνονται, ενώ ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό επαρκεί.

Πηγή: in.gr