Έρευνα του MEGA στα νοσοκομεία: Άοπλοι ενάντια στον αόρατο εχθρό οι εργαζόμενοι

312

Το πρωί της Παρασκευής νοσηλευτές στην Έδεσσα αρνήθηκαν να μπουν στους θαλάμους Covid χωρίς εξοπλισμό, ενώ στην Αλεξανδρούπολη οι μάσκες είναι μετρημένες.

Έκκληση για μάσκες και προστατευτικές στολές κάνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Έδεσσας. Το πρωί της Παρασκευής νοσηλευτές στην Έδεσσα αρνήθηκαν να μπουν στους θαλάμους Covid χωρίς εξοπλισμό, ενώ στην Αλεξανδρούπολη οι μάσκες είναι μετρημένες.

Άοπλοι ενάντια στον αόρατο εχθρό καταγγέλλουν ότι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Έδεσσας και στο κέντρο Υγείας της Αριδαίας. Το πρωί νοσηλευτές αρνήθηκαν να μπουν στο θάλαμο Covid καθώς δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Στο νοσοκομείο που δέχεται όλα τα περιστατικά από τη Φούστανη, τρία άτομα νοσηλεύονται, ενώ το πρωί της Παρασκευής ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Στην Αλεξανδρούπολη, το νοσοκομείο που καλύπτει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι μάσκες είναι μετρημένες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η κόντρα ενώσεων εργαζομένων με το υπουργείο υγείας, σχετικά με την ακαταλληλότητα των υλικών που στέλνονται στα νοσοκομεία.

Καθημερινά νοσηλευτές μπαίνουν σε καραντίνα καθώς έρχονται σε επαφή με νοσούντες ή ύποπτα κρούσματα. Ο φόβος του ιού όμως δεν τους κρατά μακριά από τους ασθενείς. Μπαίνουν και ξαναμπαίνουν στους θαλάμους νοσηλείας, μόνο και μόνο για να τονώσουν το ηθικό των ασθενών.

Περίπου 500 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε καραντίνα και άλλοι 100 έχουν νοσήσει. Οι περισσότεροι από αυτούς αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά έκθεσης στον ιό σε υγειονομικό προσωπικό στην έλλειψη προστατευτικών υλικών.