Επτά Ιταλοί ήρθαν στην Κέρκυρα και κόλλησαν κορωνοϊό – «Φορούσαμε μάσκα και μας κοιτούσαν σαν Αρειανούς»

595

Μιλώντας στο ιταλικό μέσο Corriere della Sera, οι Ιταλοί έκαναν παράπονα πως στην Κέρκυρα όχι μόνο δεν τηρούνταν τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19, αλλά και πως η μάσκα ήταν άγνωστη λέξη για τους Έλληνες.

Με κορωνοϊό επέστρεψαν επτά 19χρονοι Ιταλοί που επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες την Κέρκυρα για διακοπές.

Μιλώντας στο ιταλικό μέσο Corriere della Sera, οι Ιταλοί έκαναν παράπονα πως στην Κέρκυρα όχι μόνο δεν τηρούνταν τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19, αλλά και πως η μάσκα ήταν άγνωστη λέξη για τους Έλληνες.

Φορέσαμε μάσκα και μας κοιτούσαν λες και ήρθαμε από τον Άρη
«Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι κι οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες κι είχαμε έρθει από τον Άρη. Έτσι στο τέλος τις βγάλαμε», δήλωσαν οι νεαροί στους γονείς τους και τις ιταλικές υγειονομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τους 19χρονους από το Αρέτζο της Τοσκάνης επικρατούσε μια χαλαρότητα στην Κέρκυρα μεταξύ των άλλων τουριστών, που έκαναν σαν να μην υπάρχει κοροναϊό με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η παρέα των Ιταλών, οι οποίοι στο τέλος αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς να δίνουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, ένα λάθος που τώρα μετανιώνουν.

«Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», ανέφερε οι νεαροί οι οποίοι βρίσκονται τώρα σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ η μητέρα ενός εκ των 19χρονων βρέθηκε και εκείνη θετική στον κοροναϊό.

Κανένας στο φέρι μποτ δεν φορούσε μάσκα
Για χαλαρούς ελέγχους στην Κέρκυρα έκανε λόγο κι ένας άλλος Ιταλός, που ζει στο Αρετίνο κι ο οποίος κόλλησε τον κοροναϊό.

Ο 18χρονος Λουίτζι Κοράντο, που ήταν μέλος άλλου γκρουπ, επέστρεψε από το ελληνικό νησί στην Ανκόνα με φέρι μποτ τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο κι όπως είπε στους γονείς του δεν φορούσε μάσκα «επειδή κανένας δεν φορούσε». «Το ταξίδι είχε οργανώσει ένα πρακτορείο που μας είχε διαβεβαιώσει για όλα τα μέτρα κατά της Covid-19. Στην Ελλάδα ήταν γεμάτο νεαρούς Ιταλούς, που σχεδόν όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες με αποτέλεσμα ο γιος μου κι η παρέα του να νιώθουν άσχημα που φορούσαν», λέει ο πατέρας του, Σαλβατόρε Κοράντο.

Από τη δεκαμελή παρέα του γιου του οι πέντε διαγνώστηκαν θετικοί, αλλά είναι ασυμπτωματικοί.

Πηγή: protothema.gr