Επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Βγήκε από το νοσοκομείο ο ειδικός φρουρός που δέχθηκε δολοφονική επίθεση – Καταθέτει στην ανακρίτρια

358

main_astynomikos-nea-smyrni-traumatias

Βγήκε από το νοσοκομείο και κλήθηκε να περιγράψει τα γεγονότα – Πλεύρης: Ζει από θαύμα

Ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά τα τραγικά γεγονότα της 9ης Μαρτίου βρίσκεται αυτή την ώρα ο 28χρονος ειδικός φρουρός που δέχθηκε την άγρια επίθεση.

Ο νεαρός άνδρας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και κλήθηκε για κατάθεση από την ανακρίτρια, προκειμένου να ρίξει φως στα γεγονότα εκείνης της ημέρας και κυρίως να περιγράψει όλα όσα βίωσε με την άγρια επίθεση εναντίον του.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε πως ο εντολέας του ζει από θαύμα: «Από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν “σκοτώστε τον, τελειώστε τον”».

«Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν, αλλά να σκοτώσουν» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά τόνισε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο. «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση» επισήμανε η κυρία Βαρελά.

Να σημειωθεί ότι για τα τραγικά γεγονότα της Νέας Σμύρνης έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε συνολικά 19 άτομα. Από αυτούς, τρεις απολογήθηκαν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού και προφυλακίστηκαν. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.