Επίθεση με βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις, οι φόβοι της Ιωάννας για το αύριο και η απάθεια της κατηγορούμενης

155

vitrioli_diki_new_xr

Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες χαρακτήρισαν χθες τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου από την 36χρονη Έφη Κακαρατζούλα.

Από τη μια η ψύχραιμη Ιωάννα ξεδίπλωνε για περίπου τρεις ώρες με κάθε λεπτομέρεια τα μαρτύρια που βίωσε μετά από εκείνο το μοιραίο πρωινό της 20ης Μαΐου του 2020. Από την άλλη η κατηγορούμενη παρακολουθούσε με απόλυτη νηφαλιότητα – σχεδόν με απάθεια – τη νεαρή κοπέλα να αφηγείται στο δικαστήριο το μέγεθος της καταστροφής που της προκάλεσε στο σώμα της αλλά και την ψυχή της.

Η Ιωάννα επαναλάμβανε ότι φοβάται. Φοβάται για τους συνεργούς που μπορεί να υπάρχουν και παραμένουν στο απυρόβλητο. Φοβάται για τα πολλαπλά χειρουργεία που έχει να αντιμετωπίσει τα χρόνια που έρχονται. Φοβάται για την επόμενη ημέρα, όταν πια η κατηγορούμενη θα έχει βγει από τη φυλακή και τότε, όπως δήλωσε, θα επιστρέψει για να την αποτελειώσει. Ανέφερε ότι πλέον της σωματικής της αναπηρίας που ανέρχεται στο 90%, το ποσοστό της ψυχικής της αναπηρίας φτάνει 50% – η φρίκη εξάλλου που βίωσε, όπως η ίδια την περιέγραψε στη δίκη, είναι ανείπωτη. Μπροστά σε όλη αυτή, την «κατάθεση ψυχής» η κατηγορούμενη παρέμενε… ακροάτρια. Ούτε μια φορά δεν ακούστηκε από τα χείλη της η λέξη «συγνώμη». Το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει το λόγο από την έδρα και να τον λάβει. «Αυτό που έγινε σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό….» ήταν τα λόγια της με αποδέκτη την άτυχη κοπέλα. Έσπευσε, δε, να αποσαφηνίσει πως δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει. Άλλωστε δεν αποδέχεται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που της απέδωσε η Δικαιοσύνη. Μόνο αυτή της βαριάς σωματικής βλάβης.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα