Επίθεση με βιτριόλι: Για τον Γολγοθά των χειρουργείων της Ιωάννας καταθέτουν σήμερα στη δίκη οι γιατροί της

146

iwanna_diki_vitrioli_art

Θα κληθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που θα βοηθήσουν το δικαστήριο να σταθμίσει το ζήτημα του ανθρωποκτόνου δόλου – Στο «προσκήνιο» το αίτημα για κλήτευση των «συνομιλητών» της Έφης Κακαρατζούλα πριν και μετά την επίθεση

Τα όσα έζησαν τους μήνες των πολλαπλών χειρουργείων στα οποία υποβλήθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την επίθεση με βιτριόλι αλλά και την επιστημονική τους άποψη σχετικά με τους κινδύνους που η κοπέλα αντιμετώπισε και οι οποίοι απείλησαν τη ζωή της, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι γιατροί που στάθηκαν στο πλευρό της νεαρής γυναίκας.

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, στις 20 Μαΐου του 2020 από την 36χρονη Έφη Κακαρατζούλα συνεχίζεται σήμερα και ενώ στο «προσκήνιο» της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποκλείεται να βρεθεί, και πάλι, το ζήτημα της κλήτευσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τους οποίους η κατηγορούμενη φέρεται να είχε καλέσει αρκετές φορές πριν και μετά το έγκλημά της.

«Τις πρώτες μέρες και για αρκετό καιρό δεν έβλεπε τον εαυτό της. Οι πρώτες εικόνες ήταν δύσκολες…» είχε αναφέρει για την Ιωάννα σε συνέντευξή της, η κυρία Μαρία Καλοφώνου Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο η νεαρή γυναίκα είχε νοσηλευτεί και είχε υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. «Η Ιωάννα είναι στοχευμένο θύμα που δέχτηκε κακία», έχει δηλώσει επίσης η γιατρός σημειώνοντας πως η νεαρή γυναίκα μετά από κάθε χειρουργείο στο οποίο θα υποβάλλεται θα πονάει, όπως επίσης θα πονάει και όταν θα εκτίθεται στον ήλιο.

Σήμερα, η κυρία Καλοφώνου αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο, όπως και άλλοι γιατροί που βρέθηκαν στο πλευρό της Ιωάννας από τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, παρέχοντας της, τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της. Εγκαύματα, που της προκάλεσε το βιτριόλι, με το οποίο την περιέλουσε στις 20 Μαΐου του 2020 η κατηγορούμενη της υπόθεσης, Έφη Κακαρατζούλα.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα