Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα

361

kakaratzoula_efi_art

Αγορεύει σήμερα ο εισαγγελέας για το ομολογημένο έγκλημα – Βέβαιο ότι θα ζητήσει την ενοχή της Κακαράντζουλα, όμως το ερώτημα είναι για ποιο αδίκημα: της βαριά σκοπούμενης βλάβης ή της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαρ. Μαστραντωνάκη συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, έξω από το γραφείο της στην Καλλιθέα. Ο εισαγγελέας θα αγορεύσει για ένα έγκλημα που έχει ομολογήσει ότι διέπραξε η 36χρονη κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κακαράντζουλα και ως εκ τούτου είναι βέβαιο ότι θα προτείνει την ενοχή της.

Το ερώτημα, ωστόσο, που ανακύπτει είναι για ποιο αδίκημα ο εισαγγελικός λειτουργός θα ζητήσει την ενοχή της κατηγορουμένης. Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας για το οποίο και παραπέμφθηκε να δικαστεί με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια έχει ζητήσει, δια του δικηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου;

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο κ. Κεχαγιόγλου κατέθεσε στο ακροατήριο αυτοτελή ισχυρισμό με τον οποίο ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας για την εντολέα του από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Και σε αυτό ακριβώς το ζήτημα θα απαντήσει σήμερα ο εισαγγελέας με την αγόρευσή του στο δικαστήριο. Πάντως, τυχόν μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η 36χρονη σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη συνεπάγεται αυτόματα μικρότερη ποινή κάθειρξης (μέχρι δέκα έτη το ανώτερο) και ως εκ τούτου μικρότερο χρονικό διάστημα παραμονής της στη φυλακή. Αντίθετα, σε περίπτωση που κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι 15ετής κάθειρξη.

Σήμερα στη δίκη, αφού ολοκληρωθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, το λόγο θα λάβουν για να αγορεύσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Στη συνέχεια, η ακροαματική διαδικασία θα μπει στη τελική ευθεία για την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων, κάτι που αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Κατά την απολογία της, πάντως, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η 36χρονη κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει πως επιτέθηκε στη Ιωάννα με το καυστικό υγρό γιατί την περιέπαιζε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μιλώντας για τον 40χρονο Νώνταμε τον οποίο διατηρούσε, κατά τη δικογραφία, ελεύθερη περιστασιακή σχέση, υποστήριξε ότι της άφηνε αμφιβολίες σχετικά με την Ιωάννα. «Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά για τον 40χρονο η δράστιδα της αποτρόπαιας επίθεσης.

Ακόμη, η κατηγορουμένη υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα, καθώς και ότι πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση. Μάλιστα, επέμεινε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο επίθεσης, καθώς δεν το θεώρησε «φονικό όπλο». Ανέφερε, δε, ότι πήρε την ιδέα για επίθεση με βιτριόλι από ένα ντοκιμαντέρ που είδε στην τηλεόραση!

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα τις αμφιβολίες μου. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι. Δεν είδα ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, είδα ότι είχε καεί ένα μέρος. Ήξερα ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα» είπε χαρακτηριστικά η 36χρονη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα