Επίθεση με τσεκούρι: «Πώς γλίτωσα την τελευταία στιγμή» – Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας

1008

Τις στιγμές αγωνίας και πανικού που έζησε περιγράφει στο MEGA υπάλληλος της εφορίας Κοζάνης, ο οποίος από καθαρή τύχη ξέφυγε από το τσεκούρι του δράστη.

Τις στιγμές αγωνίας και πανικού που έζησε περιγράφει στο MEGA υπάλληλος της εφορίας Κοζάνης, ο οποίος από καθαρή τύχη ξέφυγε από το τσεκούρι του δράστη, την περασμένη Πέμπτη.

«Χτυπάει κουδούνι και τινάζομαι ή το μυαλό μου γυροφέρνει σε όλη την κατάσταση και δεν κρύβω ότι ώρες ώρες μου έρχονται και ενοχές που αφήσαμε και την πλήρωσε ο συνάδελφος» λέει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ζουμπούλης.

«Πώς γλίτωσα την τελευταία στιγμή»
Η γυναίκα που ήταν ακριβώς πίσω του ακινητοποιείται από τον δράστη και χτυπώντας την με τον τσεκούρι, την ρίχνει στο πάτωμα και συνεχίζει να την σφυροκαπάει. Η μαρτυρία του στο MEGA είναι συγκλονιστική.

«Εγώ σοκαρίστηκα όταν είδα το βίντεο και εκεί κατάλαβα ότι στο τσακ την γλίτωσα, δηλαδή το σπάσιμο που έκανα και έφυγα από την πόρτα γιατί εκείνη τη στιγμή, πάνω στον πανικό δεν είχα αίσθηση, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να φύγω να μην την φάω, όπως και ο καθένας από αυτούς που ήταν μέσα».

«Έζησα τη φρίκη»
Ο εφοριακός υπάλληλος που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα που εισέβαλε ο 45χρονος, περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν είδε τον συνάδελφό του σε λίμνη αίματος.

«Ακούσαμε τις τσιρίδες, τα ουρλιαχτά, όπως γύρισα το κεφάλι εγώ είδα τον έναν μου συνάδελφο με ανάποδα το κεφάλι στο κάθισμα στο γραφείο, και αυτόν να τρέχει προς τα εμάς, εκείνη την ώρα, σηκωθήκαμε και τρέξαμε, το βάλαμε στα πόδια, μας πήρε από πίσω, και καλώς πήγαμε από τις σκάλες, και η κοπέλα που συνέχισε στο διάδρομο την πρόλαβε».

Η αστραπιαία απόφαση να φύγει από τις σκάλες ήταν η κίνηση που του έσωσε τη ζωή.

Έχουμε «διαγράψει» τον γιο μας
Στο μεταξύ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου, Ζήσης Βρίκος.

Ο κ. Βρίκος σημείωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη απαντήσεις στο ερώτημα τι όπλισε το χέρι του 45χρονου και προέβη σε αυτή την αποτρόπαια επίθεση. «Απαντήσεις δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε στο ελάχιστο».

Ο 45χρονος δράστης έχει αρνηθεί κάθε επικοινωνία με την οικογένειά του, η οποία ζητά απαντήσεις για την πράξη του. Μάλιστα, η άρνηση του δράστη να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, η οποία τον συντηρούσε, έχει οδηγήσει σε όξυνση των σχέσεών τους.

«Η οικογένεια βρίσκεται στο σκοτάδι, τα ερωτήματα είναι πολλά. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον γιο τους, αλλά βρήκαν πόρτα κλειστή. Οι ίδιοι θεώρησαν ηθικό τους καθήκον να αποστασιοποιηθούν από τον γιο τους, να τον διαγράψουν».

Δεν το χωράει το μυαλό κανενός
Ο κ. Βρίκος αναφερόμενος στην υπόθεση τόνισε πως δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη, αφού ο 45χρονος δεν είχε δώσει δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς. «Ήταν ένας απλός άνθρωπος με μια ιδιαιτερότητα. Είχε απόψεις που για κάποιους μπορούν να αποκλίνουν από τη νόρμα. Τίποτα δεν μπορούσε να προϊδεάσει ότι ήταν ικανός για κάτι τέτοιο».

Πηγή: in.gr