Επιστρέφουν σήμερα στα αμφιθέατρα οι φοιτητές – Πώς έχουν προετοιμαστεί τα πανεπιστήμια

212

Aνοίγουν κανονικά και τα Πανεπιστήμια αύριο Δευτέρα, για να υποδεχθούν τους φοιτητές στα αμφιθέατρα, σε μία νέα ακαδημαϊκή χρονιά, για την οποία υπάρχει προσδοκία ότι δεν θα είναι όπως οι δύο προηγούμενες, όταν τα μαθήματα είχαν διακοπεί και υπήρχε μόνο τηλεκπαίδευση.

Ολο αυτό το διάστημα τοποθετούνταν επιτοίχια αντισηπτικά, μηχανήματα φίλτρων αλλά και πλέξιγκλας σε καθηγητικές έδρες, ενώ ολοκληρώθηκε η πρόσληψη προσωπικού που θα κάνει τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στις εισόδους των Πανεπιστημίων. Από μερίδα πανεπιστημιακών εκφράζονται φόβοι με «αιχμή του δόρατος» τον συνωστισμό στις αίθουσες και τον έλεγχο πιστοποιητικών ή των τεστ των φοιτητών που ενδεχομένως θα αποτελέσει εστία έντασης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον προκρινόταν η λύση της τηλεκπαίδευσης και για εφέτος, θα σήμαινε ότι χιλιάδες φοιτητές θα υποχρεώνονταν για τρίτη χρονιά να παραμείνουν εκτός σχολών, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές να μη γνωρίζουν πως λειτουργούν κανονικά τα Πανεπιστήμια, καθώς τα έχουν επισκεφθεί ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου, δεν έχουν μπορέσει να αισθανθούν το «άρωμα» των Πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών σπουδών.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα