Επέτειος Γρηγοροπουλου: Προσαγωγές στα Εξάρχεια – Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε συγκέντρωση

251

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα - Αυστηρά μέτρα στις μεγάλες  πόλεις

Σοβαρά επεισόδια στα Χανιά – Τεταμένο το κλίμα σε Θεσσαλονίκη,  Πάτρα – Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των διαδηλωτών από τα Εξάρχεια  – Επιφυλακή για νέες συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται μετά τις 4 το απόγευμα – Δείτε βίντεο

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά με αφορμή απόπειρες να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού.

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων, εκ των οποίων οι 40 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Προσαγωγές έχουν γίνει  και στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, καθώς έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις από διάφορες ομάδες και συλλογικότητες για μετά τις 4 το απόγευμα τόσο στα Προπύλαια, όσο και στην Κλαυθμώνος, αλλά και στην οδό Μεσολογγίου.

Πορεία επιχείρησε να κάνει  περίπου στις 11 το πρωί,  από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη  στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι η αστυνομία έκανε επιχείρηση για να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από τα Εξάρχεια, ενώ έχει γίνει χρήση χημικών.

Αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια
Αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν αρχικά δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Άλλες 15 περίπου προσαγωγές έγιναν από το Χημείο στην οδό Ναυαρίνου, ενώ έχουν ακολουθήσει και πολλές άλλες.

Δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια

DSC_3025
DSC_3013
DSC_3008

Στο μεταξύ,  ομάδα διαδηλωτών φοιτητών συγκεντρώθηκαν στην Πατησίων, στο ύψος της Κάνιγγος, με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι έντονη για την αποτροπή επεισοδίων.

Δείτε βίντεο:

Πατησίων και Σατωβριάνδου

DSC_3001
DSC_2992

DSC_0551-01
DSC_2956
DSC_0539-01
DSC_2940
DSC_0570-01

Από το πρωί πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμενώνδα Κορκονέα.  Ανάμεσά τους και τετραμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που φώναξε συνθήματα:

Συνθήματα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο από 4 άτομα

Λίγο μετά τις 11 στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έφτασε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους.

Έλεγχος σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ