Έντονη διαμαρτυρία σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά της Μέρκελ

Με την άφιξη την Άνγκελας Μέρκελ έγιναν πορείες διαμαρτυρίας από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας.

Υπήρξε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές όταν προσπάθησαν να περάσουν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικές δυνάμεις για να κινηθούν προς το σύνταγμα.

Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες, κρότους λάμψης και χημικά.

Εκατοντάδες μέλη των αριστερών ομάδων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που εκφράζει η Μέρκελ, ενώ δεν έλειψαν τα συνθήματα σε πανό κατά του ΝΑΤΟ, του ιμπεριαλισμού, της λιτότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.