Ενδεχόμενη μείωση του βασιλικού προσωπικού λόγω οικονομικών προβλημάτων

της Μαντώς Μπερδέ

329

Πάγωμα μισθών και ενδεχόμενη μείωση του βασιλικού προσωπικού εξετάζει το Ταμείο Βασιλικής Συλλογής, ως συνέπεια των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βρετανία από την πανδημία.

Δεν κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστη η βασιλική οικογένεια από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 23 Ιουλίου θα αρχίσουν και πάλι να δέχονται επισκέπτες οι επίσημες κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να αποφύγουν την οικονομική κατάρρευση.

Ως συνέπεια της πανδημίας, η συνεισφορά του RCT (Ταμείο Βασιλικής Οικογένειας) στο βασιλικό ταμείο (το ένα πέμπτο των εισοδημάτων της μοναρχίας) θα είναι σημαντικά μειωμένη.

Εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα είναι ύψους 13 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 14,4 εκατ. ευρώ) για το τρέχον φορολογικό έτος, δηλαδή κατά 80% μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη. Το οικονομικό έτος 2020-21 πιστεύεται ότι θα κλείσει με απώλειες 30 εκατομμυρίων λιρών.

Εν τέλει, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί το προσωπικό που εργάζεται στις επίσημες κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ, ή ακόμα και να “παγώσει” προσωρινά τους μισθούς.

Πληροφορίες: GazzettaPlus.gr