Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Καταγγέλλει φωτογράφο για σεξουαλική επίθεση

της Μαντώς Μπερδέ

89

Για σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε το 2012 κατηγορεί δημόσια τον φωτογράφο, Τζόναθαν Λέντερ, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

Σε μια σοκαριστική εξομολόγηση προχώρησε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, η οποία καταγγέλλει δημόσια πως έχει δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ, σε μια φωτογράφιση το 2012.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γνωστού μοντέλου, στο New York Magazine, ο ατζέντης της είχε κλείσει μια δουλειά άνευ αμοιβής για το περιοδικό Darius, που περιλάμβανε τη διανυκτέρευσή της στον χώρο της φωτογράφισης, δηλαδή στο σπίτι του Λέντερ, στην ορεινή περιοχή Κάτσκιλς.

Φτάνοντας λοιπόν, στο σπίτι του φωτογράφου, η 20χρονη, τότε, Έμιλι, έμαθε πως θα φωτογραφηθεί με εσώρουχα. Αφού φωτογραφήθηκε με τα εσώρουχα, ενώ παράλληλα δεχόταν το κόκκινο κρασί που της πρόσφερε συνεχώς, ο Λέντερ φέρεται να της είπε να βγάλουν τα ρούχα τους. “Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι. Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι”.

Η Ραταϊκόφσκι ενώ είχε συνειδητοποίησε ότι ήταν ήδη “πολύ πολύ μεθυσμένη”, αργότερα η ίδια και ο Λέντερ κάθισαν στον καναπέ τυλιγμένοι με μια κουβέρτα και συζητούσαν.

“Όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν. Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Πίεζαν όλο και πιο σκληρά, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς πριν από τότε αλλά ούτε και μετά. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα μου και τις πτυχώσεις και πονούσα πάρα πολύ. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι”, δηλώνει το 29χρονο μοντέλο.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το Page Six, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε ένα βιβλίο, από την Imperial Publishing, με εκπρόσωπο της εταιρείας να διαψεύδει χθες τους ισχυρισμούς της Ραταϊκόφσκι εις βάρος του φωτογράφου: “Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις τελευταίες ψευδείς δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο NY Mag, στο πλαίσιο της αδιάκοπης αναζήτησής της για δημοσιότητα. Φυσικά ο κ. Λέντερ αρνείται τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς περί επίθεσης. Είναι θλιβερό και ανατριχιαστικό το γεγονός ότι η εκδικητικότητά της την κάνει να ψεύδεται με τέτοιο τρόπο στον Τύπο”.

Ο φωτογράφος, Τζόναθαν Λέντερ, κάνει λόγο για “παιδιάστικους και φθηνούς ισχυρισμούς”, αναφερόμενος παράλληλα σε αρκετές γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει το μοντέλο μετά τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας: “Ξέρετε για ποια μιλάμε, σωστά; Μιλάμε για την κοπέλα που πόζαρε γυμνή στο περιοδικό Treats! και χοροπηδούσε γυμνή στο βίντεο του Robin Thicke την ίδια περίοδο. Στ’ αλήθεια θέλετε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν θύμα;”.

Πληροφορίες: reader.gr