Ελληνική Αστυνομία : Οι αφανείς ήρωες στα Γλυκά Νερά

Της Μαρίας Σκουρολιάκου

350

Ημέρα ακρόασης των πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία | Κοινή Γνώμη

Πολλοί υποπτεύονταν ότι τελικά ο δολοφόνος της κοπέλας στα Γλυκά Νερά ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της. Αυτός που σκηνοθέτησε μια υποτιθέμενη ληστεία προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, να μην αναλάβει τις ευθύνες του και τελικά να γλιτώσει από την τιμωρία που επιβάλλει κάθε συντεταγμένη πολιτεία σε όποιον αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή.

Η Ελληνική Αστυνομία, αυτοί οι αφανείς ήρωες, τα στελέχη που ενεπλάκησαν στην έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την κοινή γνώμη έκαναν αποδεδειγμένα εξαιρετικά τη δουλειά τους.

Το ελάχιστο που τους αξίζει είναι ένα μεγάλο μπράβο. Διότι μέσα στον αποτροπιασμό, μας έκαναν περήφανους για το ότι η Ελληνική Αστυνομία δουλεύει και μπορούμε να έχουμε έναν παραπάνω λόγο να νοιώθουμε ασφαλείς. Να έχουμε βάσιμες προσδοκίες ότι αν κάποιος μας κάνει κακό, μας αδικήσει, οι πιθανότητες να εντοπισθεί είναι μεγάλες.

Και ναι, υπάρχουν ημέρες που οι Έλληνες μπορούν να είναι περήφανοι για το κράτος τους. Μια τέτοια είναι η σημερινή. Ημέρα θλίψης για την άτυχη κοπέλα, και περηφάνειας για τους κρατικούς λειτουργούς που φρόντισαν να φέρουν τον ραδιούργο δολοφόνο της ενώπιον της δικαιοσύνης.