Έλληνας μεταξύ των Ευρωπαίων που επέστρεψαν από την Κίνα

446

Η πτήση προσγειώθηκε ήδη στη Γαλλία και ο Έλληνας, μαζί με τους άλλους 249 επιβάτες, μπήκε σε καραντίνα και θα εξεταστεί για τον κοροναϊό.

Ένας Έλληνας υπήκοος βρίσκεται μεταξύ των επιβατών με τους Ευρωπαίους πολίτες που θα επαναπατριστούν από την Κίνα στις πατρίδες τους. Η πτήση με κατεύθυνση τη Γαλλία μετέφερε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στην ασιατική χώρα, εξαιτίας της επιδημίας που εξαπλώνεται ραγδαία.

Η πτήση με τους 250 επιβάτες προσγειώθηκε ήδη στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας που ήταν στο αεροσκάφος δεν νοσεί από τον ιό, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σε στρατιωτική σχολή στη Μασσαλία (μαζί με τους υπολοίπους Ευρωπαίους της πτήσης), προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σημειώνεται ότι εκεί βρίσκονται ήδη 180 άτομα που εξετάζονται κι αυτά για την πιθανότητα να είναι φορείς του ιού.

Αναμένουν κρούσμα κοροναϊού και στην Ελλάδα
Στο μεταξύ, αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα της επιδημίας με τις πιθανότητες ο ιός να προσβάλει κάποιον άνθρωπο και στην Ελλάδα να μην μπορούν να αποκλειστούν.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», τόνισε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού για τον ιό της Κίνας.

Ο υπουργός εμφανίσθηκε καθησυχαστικός και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες. Σημείωσε, επίσης, ότι 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από την εποχική γρίπη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε 43 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά».

Πάρα πολύ πιθανό να έχουμε κρούσμα του ιού

Την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε κρούσμα κοροναϊού στην χώρα μας έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες, είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού» δήλωσε (Star) o καθηγητής και συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα και χρήση αντισηπτικού.