Έλληνας εφοπλιστής πίσω από τον ένα τόνο ηρωίνης – ΦΩΤΟ

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο 15χρονος γιος του

iroini

Πρώτη ενημέρωση 15.20μμ

Στον Εισαγγελία Πειραιά καταθέτουν αυτή την ώρα ο εφοπλιστής και οι υπόλοιποι 10 συλληφθέντες που θεωρούνται μέλη της σπείρας διακίνησης τεράστιας ποσότητας ηρωίνης -πάνω από 1 τόνο- που κατάσχεσε το Λιμενικό και η αξία της ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ναρκωτικά έφταναν στην Ελλάδα από την Τουρκία και η διακίνηση γινόταν από αποθήκη στο Κορωπί μέσα σε σακούλες με μαρμαρόσκονη.

Περισσότερα  από  500 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν στη βίλα γνωστού εμπόρου στη Φιλοθέη που έμενε η οικογένεια Έλληνα εφοπλιστή.

Ο εφοπλιστής που  εμφανίζεται ως εγκέφαλος της σπείρας, είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων για την υπόθεση του ενός τόνου και 134 κιλών ηρωίνης που κατέσχεσε το Λιμενικό μετά από ευρεία επιχείρηση στην Αττική, σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών (DEA), το ΣΔΟΕ και την ελληνική αστυνομία.

Μεταξύ των συλληφθέντων και  η πρώην σύζυγός του και ο 15χρονος γιος του καθώς και η πρώην πεθερά του.

iroini2

Τα ναρκωτικά έφταναν στην Ελλάδα από την Τουρκία και η διακίνηση γινόταν από αποθήκη στο Κορωπί μέσα σε σακούλες με μαρμαρόσκονη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

skilos

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται..Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.