Ελένη Χρονοπούλου: Όταν μιλούσε για τις κακοποιήσεις παιδιών – Η ανάρτηση για τη 12χρονη στα Σεπόλια

988

Ελένη Χρονοπούλου: Όταν μιλούσε για τις κακοποιήσεις παιδιών – Η ανάρτηση για τη 12χρονη στα Σεπόλια

Η Ελένη Χρονοπούλου είχε δώσει συνέντευξη για τις υποθέσεις που αφορούν κακοποιημένα παιδιά.

Η Ελένη Χρονοπούλου ήρθε στο προσκήνιο μετά την καταγγελία της κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βία, ωστόσο η δικηγόρος είναι μια πολιτικοποιημένη γυναίκα που έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές δημόσια για τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών.

Άλλωστε, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Με αυτή της την ιδιότητα είχε μιλήσει στο δελτίο ειδήσεων του TV Creta στα τέλη Μαρτίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν να γίνει γνωστή η καταγγελία για τον ευρωβουλευτή.

Μάλιστα, η κ. Χρονοπούλου είχε αναρτήσει το απόσπασμα από την παρουσία της στο κρητικό κανάλι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Στην ανάρτησή της τόνιζε ότι: «Λίγες μέρες πριν συζητήσαμε με τη Mirka Oikonomopoulou στο δελτίο ειδήσεων του Master TvCreta για τις νέες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων. Υπενθύμισα δυο κομβικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, έναν αυτοτελή Συνήγορο του παιδιού και δομές σε κάθε δήμο με καταρτισμένους επαγγελματίες που θα παρέχουν άμεσα φροντίδα στα κακοποιημένα παιδιά.

Εξυπακούεται ότι η δημοσιοποίηση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των παιδιών είναι ανεπίτρεπτη, ποσό μάλλον όταν γίνεται από κρατικούς λειτουργούς».

Η ανάρτηση για τη 12χρονη

Η Ελένη Χρονοπούλου, στη συνέχεια, στις 3 Απριλίου, είχε κάνει ανάρτηση για την υπόθεση της 12χρονης που είχε πέσει θύμα βιασμών και μαστροπείας στα Σεπόλια, θίγοντας το θέμα της διαρροής προσωπικών στοιχείων κακοποιημένων παιδιών.

Η δικηγόρος είχε γράψει: «Ελπίζω να έχει γίνει πλέον σαφές γιατί δεν πρέπει να διαρρέει καμία υφυπουργός, κανένας κρατικός λειτουργός, κανένας δημοσιογράφος στοιχεία που αφορούν κακοποιημένα παιδιά. Δεν νοείται να γνωρίζουμε ούτε το φύλο των παιδιών, ούτε που κατοικούν, ούτε την ηλικία τους».

Το who is who της Ελένης Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου εξελέγη τέταρτη στη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρείται στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σσπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Είναι δύτρια και δρομέας. Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και εφημερίδες για θέματα της επικαιρότητας.