Έλενα Πολυχρονοπούλου: Την «αθωώνει» από τη φυλακή ο σύντροφός της

149

Πιάστηκε την ώρα που παραλάμβανε τη μαύρη βαλίτσα με την κόκα των 800.000 ευρώ. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ρεγγινίδης και σύντροφος του 28χρονου μοντέλου και παίκτριας του «Power of Love» Ελενας Πολυχρονοπούλου σπάει τη σιωπή του και μέσα από το κελί της λεγόμενης «ελληνικής πτέρυγας» των φυλακών μιλάει στο «ΘΕΜΑ». «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην Ελενα», λέει με σταθερή φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής και στη συνέχεια ξεδιπλώνει όλο το κουβάρι της υπόθεσης με τη «λευκή κυρία», περιγράφει τις δέκα ημέρες πίσω από τα κάγκελα και τη ζωή του με την αγαπημένη του, η οποία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά του, σε άλλο κελί της γυναικείας πτέρυγας, προφυλακισμένη για την ίδια υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ναρκωτικών συνεχίζει τις έρευνες για να βρει ποιοι είναι αυτοί που το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου παρέδωσαν στον 32χρονο τα 7,8 κιλά κοκαΐνης στη Νέα Σμύρνη, ποιοι είναι οι dealers και το πελατολόγιο του συγκεκριμένου καρτέλ σε Κολωνάκι και νότια προάστια.

Εγώ και η Ελενα

Ξεκινώντας τη συζήτηση ο Δημήτρης Ρεγγινίδης δίνει το στίγμα του: «Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά. Από τα 13 μου δουλεύω. Καλοκαίρια σεζόν και χειμώνα στην Αθήνα. Εχω υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο. Εχω κάνει πράγματα τα οποία τα κάνουν φυσιολογικά άτομα. Δουλεύω, πήγα στρατό, έχω λευκό ποινικό μητρώο, δεν με έχουν σταματήσει ποτέ, δεν έχω ούτε αυτόφωρο. Ζούσα σε ένα μικρό σπίτι 50 τετραγωνικών, το οποίο δεν είναι δικό μου, είναι με ενοίκιο, δεν έχω στο όνομά μου περιουσία και αυτά τα ναρκωτικά που κατέσχεσαν δεν ήταν δικά μου. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζουν και οι αστυνομικοί. Δεν μου ανήκουν. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι έκανα λάθος. Ηταν λάθος αυτό που έκανα, το ξέρω. Δεν ήθελα να το κάνω, αναγκάστηκα και το έχω μετανιώσει».

-Η Ελενα δείχνει να σας αγαπά ακόμα…

Κοιτάξτε, λάθη κάνουμε όλοι μας. Ισως με συγχωρέσει, ίσως όχι, δεν το ξέρω αυτό. Σημασία έχει πρώτα να είμαστε καλά, να αντέξουμε σε όλο αυτό που γίνεται και όσο πιο γρήγορα να φύγει από εδώ. Τώρα το ότι με αγαπάει… είναι αμοιβαίο αυτό. Την έχω φέρει σε δύσκολη θέση, όμως τα συναισθήματα δεν ξέρω αν αλλάζουν.

-Μας είπε ότι επιχειρήσατε να την πλησιάσετε.

Επιχείρησα, όμως είναι πολύ δύσκολες οι ημέρες που περνάμε και δεν ξέρω αν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσω να της μιλήσω. Γιατί και εκείνη περνάει τον δικό της γολγοθά.

-Τι θα της λέγατε;

Θα της ζητούσα συγγνώμη και αν μπορούσα να το αλλάξω, θα το άλλαζα και θα της το είχα πει. Γιατί ξέρω ότι θα με είχε αποτρέψει. Είναι 100% σίγουρο ότι θα με είχε αποτρέψει από το να πήγαινα να κάνω το λάθος με τη μεταφορά. Και ας ήταν σοβαρός ο λόγος με τις απειλές. Θα με είχε αποτρέψει και θα την είχε βρει την άκρη να με βοηθήσει. Δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ λογικό άτομο η Ελενα. Πολύ σταθερό άτομο και έχει το μυαλό να αποφεύγει τα λάθη και να διορθώνει τα πράγματα με τη λογική. Και θα το είχε κάνει, αλλά δεν ήθελα να της το πω, γιατί φοβόμουν ότι θα την έχανα.

-Η Ελενα είπε ότι είχατε μπει στη διαδικασία να αποκτήσετε παιδί. Δεν σκεφτήκατε ότι η επιλογή σας στο θέμα της χρήσης ίσως είχε επιπτώσεις στο ζήτημα του παιδιού;

Είναι κάτι που σκεφτόμουν, όμως δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το ζήτημα.

-Κάνετε κάποια έκκληση στις Αρχές για το κομμάτι που αφορά τη σύντροφό σας;

Η Ελενα βιώνει ένα μαρτύριο. Την έχει μπλέξει η κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος πήγε να μπει στο σπίτι μιας κοπέλας. Το σπίτι αυτό είναι στο όνομά μου. Η Ελενα δεν κοιμόταν κάθε μέρα μαζί μου. Εκείνη την ημέρα, όμως, ήταν στο σπίτι. Και με έψαχνε για αρκετές ώρες. Οταν εγώ δεν είμαι στο σπίτι, η Ελενα βάζει τον σύρτη στην πόρτα, όπως νομίζω κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν είναι μόνες τους. Επίσης, έχω και ένα σκύλο ο οποίος ανοίγει την πόρτα και βγαίνει έξω. Είναι τέτοιο το σκυλί μου, και έτσι βάζει σύρτη πάντα. Η κοπέλα ήταν στην τουαλέτα, άνοιξε την πόρτα ο άλλος, χτύπαγε την πόρτα, φώναζε η Ελενα «ποιος είναι» όσο ήταν στην τουαλέτα και δεν απαντούσε κανείς. Λογικό ήταν να τρομάξει. Σηκώνεται, γιατί όπως μου είπε έκανε την ανάγκη της, πατάει το καζανάκι και ανοίγει τελικά την πόρτα, γιατί μετά είπαν «Αστυνομία», και τη χρέωσαν ότι πέταγε άγνωστη ποσότητα στην τουαλέτα. Κανείς δεν την είδε να κάνει κάτι τέτοιο. Η κοπέλα ήταν στην τουαλέτα και της χρεώνουν αυτό το πράγμα. Τη χρεώνει η κατάθεση ενός αστυνομικού που δεν είδε τίποτα αφού η πόρτα ήταν κλειστή και η κοπέλα στην τουαλέτα. Μακάρι όλο αυτό να τελειώσει. Και όταν γίνει το δικαστήριο να καταλάβουν ότι η Ελενα ήταν όντως στην τουαλέτα, δεν είδε κανείς τίποτα και αυτό που λέει ο αστυνομικός δεν στέκει και δεν μπορεί να το αποδείξει και δεν είναι και αλήθεια. Να το βρουν όσο πιο σύντομα γίνεται για να την αφήσουν ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα