Έκτακτη είδηση: Κλείνουν από αύριο και για 14 ημέρες όλα τα σχολεία της χώρας

1124

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια ότι από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί καθώς επισης τα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια,Ι εκ και Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες.

Το μέτρο αποφασίστηκε για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Ανακοίνωση 6 δημάρχων

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση έξι δημάρχων της Αττικής, όπου ζητούσαν από το υπουργείο Παιδείας να κλείσουν όλα τα σχολεία των Δήμων τους και της Αττικής.

Επρόκειτο για τους δημάρχους Αγίου Δημητρίου, Καισαριανής, Ταύρου -Μοσχάτου, Βριλησσίων και Ηλιούπολης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους:

«Υπό το βάρος των εξελίξεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του κοραναϊού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή χώρο, έχουμε την πεποίθηση, ότι η χώρα μας μπορεί να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το κρίσιμο ζήτημα της πιθανής εξάπλωσής του. Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν ζητούμε και την άμεση προληπτική διακοπή των μαθημάτων για δύο τουλάχιστον εβδομάδες σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να εμποδιστούν οι δυσάρεστες εξελίξεις, που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Αρχικά είχαν ανασταλεί αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία και το μάθημα της κολύμβησης

Πριν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, είχε προηγηθεί ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία.

Επίσης μέτρα είχαν παρθεί και για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν βαθμούς οι μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές πήραν βαθμούς σε κλειστούς φακέλους, ενώ όσοι γονείς ήθελαν να ενημερωθούν για την πρόοδο των γονιών τους θα μπορούσαν να το κάνουν τηλεφωνικώς.

Ανακοινώνει νέα μέτρα ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι Αρχές μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να λαμβάνονται καθημερινά νέα έκτακτα μέτρα με στόχο την ανάσχεση του ιού.

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα, με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 σε όλη τη χώρα ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

Τα έκτακτα μέτρα

Εχθές οι Αρχές ανακοίνωσαν μία σειρά νέων έκτακτων μέτρων τα οποία εστιάζουν κυρίως στην προστασία των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα και αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ είναι τα εξής:
Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα σε: ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κοροναϊό.
Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, με την επισήμανση πως στις συναντήσεις και συναθροίσεις εξετάζεται πια και το ενδεχόμενο τηλε-διάσκεψης.
Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή video: MEGA