Έκρυθμη κατάσταση στα νησιά για το προσφυγικό – Χημικά κατά διαδηλωτών από τα ΜΑΤ

446

Στην Μυτιλήνη κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Διαβολόρεμα όπου στις 10:30 το πρωί έγινε νέα ρίψη χημικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο κάτοικοι που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες κλειστές δομές.

Στην Μυτιλήνη κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Διαβολόρεμα όπου στις 10:30 το πρωί έγινε νέα ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει μπλόκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή.


Μεγάλη συμμετοχή έχει και η συγκέντρωση στην Χίο με τους κατοίκους να αντιδρούν απέναντι στην αστυνομική βία του τελευταίου τριημέρου.

Οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν μηνύματα ενότητας αποφασίζοντας να μην υποσταλει η σημαία της κινητοποίησης.
Επίθεση δέχθηκε ο π. Στρατής Γιουσμάς
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tonisi.gr laνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν πριν από λίγο στον π. Στρατή Γιουσμά στην Καράβα, καθώς επιχείρησε να περάσει με τα πόδια από την κλούβα για να δει τους Μανταμαδιώτες που έχουν αποκλειστεί από την άλλη πλευρά.

Ο κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται στην Καράβα από τη Μυτιλήνη, αλλά για δεύτερη μέρα δεν μπορεί να περάσει να δει τους κατοίκους του Μανταμάδου που δέχτηκαν χτες χημικά επί πέντε ώρες από τις 4 το απόγευμα έως τις 9, με συνέπεια επί 2 μέρες να είναι ο κόσμος του νησιού χωρισμένος στη μέση.

Στη Μυτιλήνη κλειστά είναι από το πρωί όλα τα καταστήματα στην Ερμού, τα καφέ της προκυμαίας και τα περίπτερα. Έρημη πόλη θυμίζει η πόλη καθώς είναι κλειστές είναι και οι υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η Γ.Γ. Αιγαίου. Αντίστοιχες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων έχουν λάβει και οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε χωριά της Μυτιλήνης. Η κεντρική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 στην πλατεία Σαπφούς, την οποία οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Έρημη πόλη η Μυτιλήνη
Στην κάμερα του MEGA μίλησε ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Παπαρίσβος, δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί μετά και την απόβαση διμοιριών των ΜΑΤ στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

«Η οργή η αγανάκτηση και η λύπη των ντόπιων σε σχέση με την αντιμετώπιση που έχουν τύχει από την κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε ο κ. Παπαρίσβος και πρόσθεσε πως «η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά που έδειξε το νησί όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζεται με μια πολιτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»».

Οι κάτοικοι του νησιού είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους έως ότου  «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και πολιτών των νησιών», δήλωσε ο κ. Παπαρίσβος.