Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι Τούρκοι ήθελαν να χρεώσουν τη νοσηλεία στην Ελληνίδα τραυματία, καταγγέλλει ο πατέρας της

291

ekriksi-kopela

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει οδικώς τις επόμενες ώρες η 26χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα αλγεινή εντύπωση για την στάση των τουρκικών αρχών προκαλεί η καταγγελία του πατέρα της 26χρονης ο οποίος οι Τούρκοι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό της στο πόδι από θραύσμα τον ενημέρωσαν ότι η κόρη του θα χρεωθεί τη νοσηλεία και την επέμβαση.

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί (ενν: το θύμα της επίθεσης) και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» είπε ο πατέρας της 26χρονης.

 

Όσον αφορά την κατάσταση της κόρης του είπε ότι «το κορίτσι είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Είναι σοκαρισμένο και αυτό με το τραύμα που έχει και το τραύμα που είναι στο πόδι της».

Μιλώντας για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ο πατέρας της Ελληνίδας τραυματία είπε ότι «πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά έλεγαν τις πρώτες ώρες πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο ήταν ανθρώπου από το προξενείο, τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς».
«Θα δούμε τι δικαιούται ως θύμα τρομοκρατίας στην Τουρκία»

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Απόστολος Λύτρας, η απόφαση να μεταφερθεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη η τραυματίας ελήφθη καθώς κρίθηκε ότι θα ήταν το ταχύτερο μέσο για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Παράλληλα σημείωσε ότι «όταν σε κάποιον Έλληνα συμβαίνει το οτιδήποτε στην Τουρκία δεν είναι κάτι απλό. Από όλων το μυαλό περνάει αν θα ταλαιπωρηθεί ή αν θα επιστρέψει. Εν τέλει οι διαδικασίες ήταν γρήγορες και συντονισμένες».

Τόνισε, τέλος, ότι «έχουμε με ένα θύμα τρομοκρατίας. Ας έρθει η κοπέλα να νοσηλευτεί και το τι δικαιούται ένα θύμα τρομοκρατίας στην Τουρκία θα το δούμε»