Εκρέμ Ιμάμογλου: «Ανάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχουν διαφορές»

Του Γιάννη Λιόντου

Σε σύσφιξη της ελληνοτουρκικής φιλίας ελπίζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο νέος δήμαρχος της Πόλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν έχει σημασία αν είναι κανείς Έλληνας, Πόντιος ή Τούρκος, σημασία «έχει ο άνθρωπος».

Μάλιστα το συνδύασε με τις σχέσεις Ελλήνων – Τούρκων στη Γερμανία, λέγοντας ότι «δύο ξενιτεμένες κοινότητες έχουν αναπτύξει τις καλύτερες φιλίες».

Παράλληλα, ο κ. Ιμάμογλου ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τους Έλληνες σαν έναν γειτονικό λαό, με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας».

Πάντως, δεν στάθηκε τόσο στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., αναφέροντας μόνο πως «στο παρελθόν, έχουν υπάρξει πολιτικοί που το κατάφεραν, ευελπιστώ πως θα το καταφέρουμε κι εμείς μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε, επιπλέον, ότι θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, εκεί που βρίσκεται η οικεία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.