Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή στο συλλαλητήριο

388

Οι εκπαιδευτικοί  αντιδρούν στο  νέο σύστημα διορισμών

Την τρίτη κατά σειρά μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και αυτή την ώρα συγκέντρωση πραγματοποιούν στη Βουλή η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έκαναν πορεία από τα Προπύλαια.

Να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και είναι γεγονός πως τόσο στην πρώτη κινητοποίηση όσο και σε αυτή της Δευτέρας αναπληρωτές τραυματίστηκαν από βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που, όπως υποστηρίζουν, οι άνδρες των ΜΑΤ τους έριξαν σε ευθεία βολή.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Κλειστές αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

 

Παρακολουθήστε live την διαδήλωση εδώ: https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F2320494354647762%2F&show_text=0&width=560

Ρεπορτάζ: Μαρία Κατσή

Φωτογραφίες: William Faithful

Πηγή: protothema.gr