Εισβολή στην Ουκρανία: Εκεχειρία ζητάει ο Ζελένσκι με τον Πούτιν προ των πυλών του Κιέβου – «Απόψε κρίνεται η τύχη της Ουκρανίας»

380

zelensky-03

Δραματική νύχτα – Σε νέο του μήνυμα, ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο μέσα στις επόμενες ώρες – «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη» είπε εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας και ακούγονται εκρήξεις

Μία διπλωματική λύση, ώστε να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική εισβολή, επιδιώκει πλέον η Ουκρανία, έπειτα από 40 και πλέον ώρες σφυροκοπήματος από τις ρωσικές δυνάμεις και καθώς το Κίεβο συγκλονιζόταν από διαδοχικές εκρήξεις αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ίδιος ο Ζελένσκι, σε νέο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό, δήλωσε ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα και πως απόψε κρίνεται η τύχη της Ουκρανίας. «Τη νύχτα θα επιτεθούν» υπογράμμισε στο σύντομο, διάρκειας μόλις δύο λεπτών μήνυμά του, τονίζοντας ότι απειλούνται πόλεις όπως το Τσερνίχιβ, το Σούμι, το Χάρκοβο και το Ντονμπάς, ενώ εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση και στο Κίεβο, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα προσπαθήσουν να καταλάβουν οι Ρώσοι μέσα στις επόμενες ώρες.

«Πρέπει να πω πολύ ειλικρινά: αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα. Πολλές πόλεις μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, οι άνδρες και οι γυναίκες στο Ντονμπάς, οι πόλεις της νότιας Ουκρανίας. Ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο -δεν μπορείς να χάσεις την πρωτεύουσα! Σε όλα τα μέτωπα αυτήν τη νύχτα, ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του, για να κάμψει την αντίστασή μας -ποταπά, σκληρά και απάνθρωπα. Απόψε θα εισβάλουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια και στο διπλωματικό μέτωπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα