Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί – Πίνουν μπύρες μέσα στη βροχή

287

Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί – Πίνουν μπύρες μέσα στη βροχή

Ο καιρός δεν φαίνεται να μπορεί να χαλάσει τα σχέδια των Βρετανών για εξόρμηση στις παμπ μετά την καραντίνα, μιας και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να βγουν ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν… μούσκεμα.

Οι φωτογραφίες με τους Βρετανούς να πίνουν μέσα στη βροχή κρατώντας ομπρέλα έχουν γίνει viral την ώρα βέβαια που όλο και9 περισσότερες πολίτες ζητούν να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι.

Πάντως τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς για πρώτη φορά από το καλοκαίρι οι ημερήσιοι θάνατοι έπεσαν κάτω από τους 100 την ημέρα.΄

Σε αυτή τη φάση οι πιθανότητες για ένα τρίτο κύμα αυτό το φθινόπωρο όλο και μειώνονται, ωστόσο δεν αποκλείεται μέχρι τότε να δούμε μία άλλη μετάλλαξη του ιού», ανέφερε ο βρετανός καθηγητής Νέιλ Φέργκουσον.

Τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών
Την ίδια ώρα σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών στη Βρετανία θα τους προσφερθεί ένας τρίτος εμβολιασμός κατά της Covid-19 το φθινόπωρο, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή μολύνσεων του νέου κορονΑϊού έως τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα The Times.

Κλινικές δοκιμές δύο επιλογών βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη του Κρις Γουίτι, του αρχίατρου της Αγγλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Η πρώτη περιλαμβάνει εμβόλια ειδικά τροποποιημένα για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών. Η δεύτερη είναι για μια τρίτη δόση εμβολίου ενός από τα τρία που χρησιμοποιούνται ήδη: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ή Moderna, ανέφερε η εφημερίδα.

Συνολικά περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της κυβέρνησης.

510 εκατ. δόσεις
Η Βρετανία, με πληθυσμό 67 εκατομμυρίων, έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 510 εκατομμύρια δόσεις οκτώ διαφορετικών εμβολίων κατά της Covid-19, μερικά από τα οποία παραμένουν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η Βρετανία θα αγοράσει 60 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ την περασμένη εβδομάδα, σε μια συμφωνία που υπερδιπλασιάζει τον εφοδιασμό της χώρας πριν από ένα πρόγραμμα ενισχυτικής δόσης αργότερα αυτό το έτος.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, ένα από τα τρία που χορηγούνται στη χώρα.

Πηγή: in.gr