Εύκολα κόλπα για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.

kukloi

Οι μαύροι κύκλοι ταλαιπωρούν πολλές από εμάς και η παρουσία τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η λάθος κρέμα ματιών ή concealer ή απλά ή έλλειψη βιταμινών ή ύπνου. Εδώ είναι η λίστα με τα 5 συχνότερα λάθη που ίσως κάνουμε και που μπορούμε να αποφύγουμε.

1. Λάθος χρώμα concealer 
Πολύ σκούρο ή πολύ ανοιχτό, η σωστή απόχρωση παίζει σημαντικό ρόλο γι αυτό βεβαιωθείτε πως φοράτε τη σωστή. Είναι πάντως καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς ανοιχτότερο από το χρώμα του δέρματος σας και όχι πιο σκούρο.

2. Ίσως, καταναλώνετε αρκετό αλάτι 
Το πολύ αλάτι μπορεί να προκαλέσει σακούλες στα μάτια, οπότε το υπερβολικό αλάτι καλό θα ήταν να το αποφεύγετε – όχι, μόνο για αυτό, αλλά και για την υγεία σας γενικότερα.

3. Δεν είναι όλες οι κρέμες ματιών και όλα τα concealer ίδια 

Το οποίο πρακτικά σημαίνει πως δεν έχουν όλα τα προϊόντα την ίδια δυναμική καλυπτικότητας. Κάποιες είναι απλά καλύτερες. Αν η κρέμα ματιών έχει στην σύνθεση της βιταμίνη Κ να ξέρετε πως μπορεί να μειώσει ορατά τις φλέβες γύρω από την περιοχή των ματιών. Σε ό,τι αφορά τώρα το concealer ψάξτε για κάποιο που δεν είναι αρκετά παχύ στην σύνθεση του.

4. Δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά 
Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να φανεί με σκούρες κηλίδες κάτω από τα μάτια. Για αυτό μην ξεχνάτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα πορτοκάλια.

5. Μπορεί η μάσκαρα ή το eye liner να ευθύνονται

Αφαιρέστε καλά το μακιγιάζ γιατί τα υπολείμματα δημιουργούν σκιές κάτω από τα μάτια.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.