Δύσκολη νύχτα για την Αττική – Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα, έντονα φαινόμενα σε Καλαμάτα, Θράκη και Κρήτη

90

Κρίσιμο το χρονικό διάστημα έως τις 8 το πρωί για την Αττική – Δυνατή βροχή σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Ασπρόπυργο, Πέραμα και Ελευσίνα στη διάρκεια της νύχτας – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε όλη σχεδόν την επικράτεια προκαλώντας επικίνδυνες πλημμύρες, καταστροφές και αλλά και χάος σε κεντρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους  η νύχτα της Πέμπτης προμηνύεται δύσκολη ειδικότερα για τα νότια της Πελοποννήσου όπου ο «Μπάλλος» αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες αλλά και για την Αττική από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι κα τις έξι το πρωί της Παρασκευής.  Μετά τις 3 τα ξημερώματα νεα σφοδρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα και δυνατούς ανέμους ξεκίνησε λίγο  να πλήττει  το λεκανοπέδιο.

Τα φαινόμενα, στη Αθήνα είχαν κοπάσει μετά τις 11 το βράδυ.  Το θετικό ήταν πως μέχρι και τις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η πυροσβεστική δεν είχε δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς ή άντληση υδάτων απο σπίτια.

Λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε ισχυρή βροχόπτωση και στις περιοχές του Κορυδαλλού και του Ασπροπύργου, όπως και στον Πειραιά. Ισχυρά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην Καλαμάτα και στη Θράκη και τη Χαλκιδική.

Τα ξημερώματα ο «Μπάλλος» έφτασε και στην Κρήτη, με ισχυρούς ανέμους που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 9 μποφόρ, ενώ τεράστιες ποσότητες νερού άρχισαν  να πέφτουν στις περισσότερες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε σπίτια, δρόμους αλλά και στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο θέμα