Δύο πυρόπληκτοι από το Μάτι μιλούν στο MEGA για τις ώρες της τραγωδίας

248

Στην κάμερα του MEGA και την εκπομπή «Μini Καύσωνας» μίλησαν ο κάτοικος Ματιού και μέλος της επιτροπής πληγέντων «Κόκκινο Λιμακνάκι», Πάυλος Γιούργας και επίσης κάτοικος Ματιού, κυρία Καίτη, ανήμερα της επιμνημόσυνης δέησης για τα δύο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά.

Ο κ. Γιούργας περιέγραψε τις τρομακτικές εκείνες ώρες της 23ης Ιουλίου του 2018, όταν οι κάτοικοι του Ματιού και των γύρω περιοχών μάχονταν με τις φλόγες για να σωθούν.

«Ήμασταν μόνοι μας», αυτά ήταν τα λόγια του κ. Γιούργα, ο οποίος, έχασε και αυτός, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο στην πυρκαγιά.

Υποστήριξε πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και καμία παρουσία του κρατικού μηχανισμού. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού», δήλωσε.

Ο κόσμος του Ματιού και των υπόλοιπων πληγεισών περιοχών, είναι αγανακτισμένος και ζητάει δικαίωση.

Για τις αποκαλύψεις περί συγκάλυψης ευθυνών, ο κ. Γιούργας υποστήριξε πως εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, είναι απίστευτο και κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν και γι’ αυτούς που έμειναν πίσω.

«Το κράτος και η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να σταθούν στο ύψος τους, να αποδοθούν ευθύνες και να αναδειχθούν οι υπαίτιοι», είπε σχετικά.

Δύο χρόνια μετά, τα συναισθήματα παραμένουν ανεξίτηλα στις καρδιές όλων των κατοίκων, οι οποίοι προσπαθούν μόνοι τους να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της περιοχής και να επανέλθουν σε μια κανονικότητα.

Από την πλευρά της η κυρία Καίτη, της οποίας το σπίτι κάηκε στην καταστροφή, μίλησε για το νόμο περί φυσικών καταστροφών, ο οποίος ορίζει την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών από διάφορες καταστροφές.

Στη συγεκριμένη περίπτωση, ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να «είναι όμηροι αυτής της κατάστασης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αυτό που ζητάει είναι η άμεση εφαρμογή του νόμου και ένα σχέδιο που θα εστιάζει στην ευαισθησία προς τους ανθρώπους.

«Όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει ευαισθησία», κατέληξε.

Πηγή: in.gr